Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Σε πυρηνικό θρίλερ με Ιράν και Siemens εμπλέκουν την Ελλάδα!


Το Ιράν κατηγόρησε τη Γερμανική Siemens για τοποθέτηση μικροσκοπικών εκρηκτικών μέσα σε εξοπλισμό που είχε αγοραστεί από την ισλαμική δημοκρατία για το επίμαχο πυρηνικό πρόγραμμά του Ιράν και μάλιστα φαίνεται να πέρασε μέσω Ελλάδας! Κάτι που ο γίγαντας της τεχνολογίας αρνήθηκε. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η γνωστή για τα ποινικά της “μπλεξίματα” εταιρεία πουλά εξοπλισμό για ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ!
 
Ο πρωτοκλασάτος βουλευτής Alaeddin Boroujerdi, δήλωσε ότι Ιρανοί εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφάλειας ανακάλυψαν τα εκρηκτικά και τα απομακρύναν πριν ενεργοποιηθούν, προσθέτοντας την πεποίθησή τους ότι ο παγιδευμένος με εκρηκτικά εξοπλισμός πωλήθηκε για να “σαμποτάρει” τις προσπάθειες εμπλουτισμού ουρανίου. “Ο εξοπλισμός ήταν προγραμματισμένος να ανατιναχθεί αφού ετίθετο σε λειτουργία, προκειμένου να διαλύσουν όλα τα συστήματά μας», είπε. “Αλλά η σοφία των ειδικών μας ανέτρεψε τη συνωμοσία του εχθρού.”
 
Η Siemens αρνήθηκε την κατηγορία και δήλωσε ότι ο πυρηνικός της τομέας δεν είχε καμία δοσολήψία  με το Ιράν από την επανάσταση του 1979 που οδήγησε στην σημερινή θεοκρατική κατάσταση. «Η Siemens απορρίπτει τις κατηγορίες και τονίζει ότι δεν έχουμε επιχειρηματικούς δεσμούς με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα,” είπε ο Alexander Machowetz ο εκπρόσωπος της εταιρείας του Μονάχου.
 
Ο Boroujerdi, ο οποίος είναι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής ασφαλείας, ισχυρίστηκε ότι τα εκρηκτικά είχαν εμφυτευθεί σε ένα εργοστάσιο της Siemens και απαίτησε από την εταιρεία να αναλάβει την ευθύνη.
 
Κάθε πώληση πυρηνικού εξοπλισμού στο Ιράν απαγορεύεται λόγω των κυρώσεων και το εμπάργκο που έχει επιβληθεί από τον ΟΗΕ, αυξάνοντας την πιθανότητα ότι, αν πράγματι έγινε τέτοια παραλαβή, έγινε μέσω τρίτων. Ο Boroujerdi δεν είπε πως και πότε λαμβάνει το Ιράν από τη Siemens εξοπλισμό όμως φαίνεται ότι τα μηχανήματα πέρασαν μέσα από την Ελλάδα που ήρθανε σιδηροδρομικώς και φορτωθήκανε σε καράβι στην Θεσσαλονίκη, το οποίο αναχώρησε για Ιράν χωρίς να φαίνεται ο τελικός χρήστης.
Παρά τις διεθνείς κυρώσεις, η Γερμανία παραμένει ένας από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους του Ιράν.
 
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους υποπτεύονται ότι το πυρηνικό έργο του Ιράν αποσκοπεί στην παραγωγή όπλων. Το Ιράν λέει ότι θέλει μόνο να εμπλουτίσει ουράνιο για ειρηνικούς σκοπούς, και υποστηρίζει ότι έχει γίνει στόχος μιας συντονισμένης εκστρατείας από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους για να υπονομεύσουν τις πυρηνικές του προσπάθειέ  μέσω μυστικών επιχειρήσεων.
 
Ορισμένοι Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν επίσης καταγγείλει και στο παρελθόν ότι συγκεκριμένες ευρωπαϊκές εταιρείες μπορεί να έχουν πουλήσει ελαττωματικό εξοπλισμό στο Ιράν εν γνώση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και των δικών τους κυβερνήσεων, δεδομένου ότι οι πωλήσεις θα ζημιώσουν, αντί να βοηθήσουν, το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.
 
Σύμφωνα με το Ιράν, η υποτιθέμενη εκστρατεία έχει συμπεριλάβει την απαγωγή επιστημόνων, την πώληση ελαττωματικού εξοπλισμού και τη φύτευση ενός καταστροφικού λογισμικού γνωστό ως Stuxnet, το οποίο ανάγκασε  το Ιράν να σταματήσει το 2010 τις προσπάθειες εμπλουτισμού ουρανίου.
Η ουσία του πράγματος είναι ότι η Siemens πάλι κινείται στο σκοτάδι παράνομων δραστηριοτήτων,
σύμφωνα με όσα καταγγέλονται από τους Ιρανούς αξιωματούχους, αυτή τη φορά σε μια χώρα καταδικασμένη σε απομόνωση από τον ΟΗΕ, γράφοντας τα ψηφίσματά του στα παλαιότερα των υποδημάτων της.
 
Επειδή γνωρίζουμε το πέρασμα της εταιρείας και από την χώρα μας, είναι πιο εύκολο να πιστέψουμε την καταγγελία των Ιρανών από την απάντηση της εταιρίας, η οποία συν τοις άλλοις κατηγορείται για διαφθορά σχεδόν σε όλο τον πλανήτη, και ταυτόχρονα εργάζεται σαν το “μακρύ” χέρι της BND (Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες) στις χώρες αυτές. Άλλωστε και στην περίπτωση του Ιράν πάλι διευκόλυνση στην BND φέρεται να έκανε πράγμα που μας βάζει σε σκέψεις τι..δουλειές έκανε για την BND και εδώ στην Ελλάδα. Κατά τα άλλα εμείς κάνουμε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την συγκεκριμένη και ως αποζημίωση θα μας κάνουν μαθήματα…κατά της διαφθοράς. Αιδώς Αργείοι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου