Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Μείωση μισθών, ενοίκια των €13.000 και βόλεμα ημετέρων. Excellent

… και με την κυβερνητική Τριανδία (alias «Τρόικα Εσωτερικού»)

 


Δύο ενδεικτικές περιπτώσεις

Ένα ταξίδι «[…]στους φροντισμένους κήπους της μεγαλοπρεπούς περιοχής Μπελβεντέρε, στη δόξα της αυτοκρατορικής Βιέννης.

Κάπου εκεί, αν οι πληροφορίες μας είναι σωστές, κατοικεί λίγη από την ελληνική δόξα. Σε ένα σπιτάκι, 548 μόλις τετραγωνικών μέτρων, κατοικεί ο πρέσβης μας στον ΟΑΣΕ, το οποίο κοστίζει στον Ελληνα φορολογούμενο μόλις 13.000 ευρώ τον μήνα. Κάποιοι όμως κακοήθεις πρέσβεις ευρωπαϊκών χωρών που δανείζουν την Ελλάδα, σχολιάζουν ότι μένουν σε κατοικίες που το ενοίκιό τους δεν ξεπερνά τις 3.000 ευρώ τον μήνα. Ως εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με γνωστές και απολύτως προβλέψιμες αντιδράσεις. Εκείνο που δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε ήταν ένα πλήγμα από εσωτερικό εχθρό.
 Ο σύμβουλος της πρεσβείας που υπηρετεί στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΑΣΕ, στον οποίο είχε ανατεθεί το καθήκον «διαχειριστού» των οικονομικών της εν λόγω αντιπροσωπείας στον οργανισμό, ζήτησε να τον απαλλάξουν από αυτό το τιμητικό καθήκον, επικαλούμενος «λόγους συνειδήσεως», τονίζοντας μάλιστα ότι «συνιστά κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος»!

Φυσικά μια τέτοια συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την υπερήφανη «βαθιά και μεγάλη Ελλάδα». Μπορεί να είχαμε ένα ατύχημα, αλλά δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλη ταπείνωση μένοντας σε διαμερίσματα χωρίς θέα στο Μπελβεντέρε… Τι δηλαδή, να βλέπουμε απέναντι τη φάτσα του Δανού ή ακόμη χειρότερα του Σλοβένου πρέσβη, που έχουν τόσο μικρή και ασήμαντη Ιστορία; 
Και που είναι τόσο τσιγκούνηδες ώστε να «στοιβάζονται» σε ένα μικρό χώρο, προκειμένου να κάνουν οικονομία; Γι’ αυτό λοιπόν ο πληρεξούσιος τπουργός Α΄ προχώρησε σε μέτρα τιμωρίας του αναιδούς συμβούλου, ζητώντας την «κατεπείγουσα» ανάκλησή του, με μετάθεση στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου και άσκηση πειθαρχικού ελέγχου εις βάρος του στην Αθήνα.

Αλλά όχι για τους ταπεινούς λόγους που νομίζετε, για τα 13 ψωροχιλιάρικα τον μήνα (433 ευρώ την ημέρα – ευτελέστατο ποσό). Αλλά διότι, όπως αναφέρει σε έγγραφό του, ο εν λόγω σύμβουλος, εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε επιτροπή του ΟΑΣΕ στην οποία προήδρευε ο Τούρκος πρέσβης, αποκάλεσε την ακατονόμαστη χώρα «με το όνομα Μακεδονία», όπως «τυχαία και εκ των υστέρων πληροφορήθηκ[ε]». Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν η τύχη δεν ήταν με το μέρος του, δηλαδή με το μέρος της Πατρίδας. Ασφαλώς θα επικρατούσε η συκοφαντία ότι η Ελλάς δεν μπορεί να πληρώσει 13.000 ευρώ για ένα «κωλόσπιτο», το οποίο εποφθαλμιούν οι Δυτικοί εταίροι μας που κάποτε ζούσαν σε σπηλιές και τρώγανε βαλανίδια[…]»
###

«[…]Τον «χορό» άνοιξαν ως ΠΕΘ – σημειώνεται ότι οι θέσεις αυτές προορίζονται για θέσεις επιστημόνων – οι δημοσιογράφοι Μπάμπης Παπαναγιώτου και Γιώργος Κουβαράς (τουλάχιστον ο δεύτερος παρουσιάζει ήδη εκπομπή), οι σκηνοθέτες Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος και Γιώργος Νταούλης (ο τελευταίος, σύμφωνα με τις κακές γλώσσες, ήταν διακαής πόθος της Έλλης Στάη για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων), η επί σειρά ετών παραγωγός της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αρμάνη και τελευταία και μη εξαιρετέα η Ανθή Σαλαγκούδη.

Η κόρη του πρώην υπουργού Ανάπτυξης της κυβέρνησης της Ν.Δ., ο μισθός της οποίας «τρέχει» από το τέλος Αυγούστου προσελήφθη για να παρουσιάσει καθημερινή εκπομπή (στη λογική του ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ) στο δίωρο 10-12. Τελικά, όμως, και μετά από άκαρπες προσπάθειες και πολλές ώρες δοκιμαστικών, αποφασίστηκε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας τέτοιας εκπομπής. Ακόμα γελάνε οι παρόντες στο στούντιο όπου γίνονταν τα δοκιμαστικά όταν σε δύο περιπτώσεις κλήθηκε να πάρει συνέντευξη από «υπουργούς» της κυβέρνησης, που υποδύονταν συνάδελφός της. Παραμένει άγνωστο το που θα αξιοποιηθεί και κυρίως το πότε.
 
Το αποκορύφωμα, όμως, της τακτοποίησης ημετέρων ήρθε πριν από λίγες ημέρες με την ανακοίνωση οχτώ προσλήψεων (η μια εκ των οποίων του Βασίλη Θωμόπουλου) είτε σε θέσεις ειδικών συμβούλων είτε σε θέσεις ΠΕΘ. Ανάμεσά τους:
Ο πρώην παρουσιαστής του MEGA και πρώην υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Λιάρος. Τα σχόλια περιττεύουν

Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων πολλών συνέγραψε και τη βιογραφία του Κώστα Καραμανλή. Επίσης ουδέν σχόλιον.

Ο δημοσιογράφος Μενέλαος Σεβαστιάδης, ο οποίος επιφορτίστηκε «με τον συντονισμό για την κάλυψη της καθημερινής αθλητικής ειδησεογραφίας, την αρχειοθέτηση όλου του αθλητικού ραδιοφωνικού αθλητικού υλικού, την αναζήτηση αθλητικών προγραμμάτων και την οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής ραδιοφωνικών αθλητικών εκπομπών». Η τοποθέτηση του, κατά τους παροικούντες το ραδιομέγαρο, θυμίζει την περίπτωση Αρι Νικολάκη το 2004. Χώρια που πληροφορίες σημειώνουν ότι υπάρχει θέμα με τον Γιώργο Αντωνίου, ο οποίος με τη σειρά του είχε ανακοινωθεί νωρίτερα ως συντονιστής της ΝΕΤ FM και της ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Δεν αρκούσε, δηλαδή, ένας συντονιστής για το αθλητικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ αλλά κρίθηκε απαραίτητο ότι πρέπει να υπάρξουν δύο.

Η Ματίνα Ρέτσα ως σύμβουλος επικοινωνίας. Για την εξ Ευβοίας καταγόμενη κα Ρέτσα δεν χρειάζεται να γραφτεί τίποτα περισσότερο από ότι υπήρξε η διευθύντρια του γραφείου στη Βουλή του νυν κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, με τον οποίο εξακολουθεί να συνεργάζεται.

Ο δημοσιογράφος Σταύρος Οικονομόπουλος, ο οποίος τοποθετήθηκε ως ειδικός σύμβουλος για θέματα ραδιοφωνίας. Ο κ. Οικονομόπουλος υπήρξε συμβασιούχος ορισμένου χρόνου για ένα έτος (2010-2011) αναλαμβάνοντας τότε την προβολή της ΝΕΤ FM επιλέγοντας αποσπάσματα από τις συνεντεύξεις των πολιτικών που φιλοξενούνταν στη συχνότητα των 105,8 μεγάκυκλων.

Ο Γιώργος Μπράμος για τον οποίο ακόμα οι παλαιότεροι θυμούνται τους θρυλικούς ύπνους που έπαιρνε στο γραφείο του κατά τις παλαιότερες θητείες του στο κτίριο της Λεωφόρου Μεσογείων.

Και φυσικά η επαναφορά της Χρύσας Αράπογλου, η οποία δεν κατάφερε να επανεκλεγεί και κάπου, κάπως, κάποτε πρέπει να εξασφαλίζει τον επιούσιον.
 
Και για να μην αδικήσουμε κανέναν, δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητη η πρόσληψη τριών γραμματέων και ενός διευθυντή για το γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου με συνολικό μηνιαίο κόστος μισθοδοσίας 9.500 ευρώ. Γραμματέα προσέλαβε και ο Αιμίλιος Λιάτσος αλλά με 1.650 ευρώ μεικτά και χωρίς πληρωμές για υπερωρίες και αργίες.

Και όλα αυτά τα χρήματα και οι αμοιβές αποφασίζονται τη στιγμή που ακόμα δεν έχει κλείσει το θέμα του μισθολογίου για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, πάνω από το κεφάλι των οποίων επικρέμαται ακόμα η δαμόκλειος σπάθη των ενδεχόμενων νέων περικοπών λόγω της ένταξης της ΕΡΤ στις ΔΕΚΟ.
Εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα περισσότερο από το να πολλαπλασιάσετε τα πρόσωπα επί τις αμοιβές και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας…
###
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τυχόν εκδηλώσεις έντονης δυσαρέσκειας, μπορούν να οδηγήσουν τους εταίρους μας, «Να μας πετάξουν έξω από το €υρώ» -Όχι υπερβολές!

###

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου