Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιοι ελέγχουν τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις;

 
Ποιοι ελέγχουν τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις; Ο Πρωθυπουργός; Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας; Το φάντασμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη;
 Οχι. Ο κ. Ρικάρντο Εκολι και η κυρία Ιβα Πέτροβα. Ποιοι είναι αυτοί; Δεν είναι ούτε καν εκπρόσωποι ξένων επιχειρήσεων αμυντικών εξοπλισμών. 
 
Πρόκειται απλώς για δύο εμπειρογνώμονες της τρόικας που «κοσκινίζουν» τον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας και ζητούν – υπό την πίεση του Τόμσεν και της παρέας του - όλο και μεγαλύτερες περικοπές. Μπροστά στα δύο αυτά στελέχη βρέθηκαν συχνά τις προηγούμενες ημέρες, στο πλαίσιο συναντήσεων στο Γενικό Λογιστήριο, οι αρχηγοί των τριών όπλων και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
 
Έχουμε, λοιπόν, μια στρατιωτική ηγεσία που αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να υπερασπιστεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και να συναινέσει στις απαιτήσεις δύο τυχαίων χαμηλόβαθμων ξένων οικονομολόγων, οι οποίοι – οφείλω να προσθέσω – εκ της θέσεώς τους έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητες και απόρρητες πληροφορίες. Πώς αισθάνεται ένας Έλληνας πολίτης όταν μαθαίνει για όλα αυτά; Η απάντηση είναι αυτονόητη: Εντελώς ηλίθιος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου