Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Κίνα :Ζητιάνοι σε κλουβιά για να μην ενοχλούν τους τουρίστες

Δείτε εικόνες ντροπής κατά τη διάρκεια τοπικής θρησκευτικής γιορτής στη Κίνα όπου έβαλαν τους ζητιάνους σε κλουβιά για να μην ενοχλούν τους τουρίστες


Με την πρόφαση να μη χαλάσουν την "εμπειρία των τουριστών" οι αρμόδιες αρχές ζήτησαν από τους ζητιάνους είτε να παραμείνουν μέσα σε κλουβιά κατά τη διάρκεια των τελετών στο Nanchang στην επαρχία Jiangxi είτε να απομακρυνθούν από τους εορτασμούς καθώς με την παρουσία τους "καταστρέφουν τη γιορτή".


 Όπως βλέπουμε από το πλούσιο φωτορεπορτάζ τα αυτοσχέδια κελιά είναι τόσο χαμηλά που οι ζητιάνοι μπορούν να σταθούν μόνο γονυπετής.


 Η θρησκευτική γιορτή του Nanchang είναι από τις μεγαλύτερες ετήσιες γιορτές της Κίνας και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων τουριστών και προσκυνητών, με αποτέλεσμα να έχει γίνει πόλος έλξης και για χιλιάδες ζητιάνους από ολόκληρη τη χώρα.

"Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να τους βάλουμε στα κλουβιά. Άλλωστε ο κόσμος τους προσφέρει φαγητό, νερό και δώρα. Είναι πολύ καλύτερα από το να έψαχναν μια θέση μέσα στους δρόμους της πόλης", υποστηρίζουν οι τοπικές αρχές.

Από την πλευρά του ο Lu Cheng ο οποίος επισκέφθηκε τον ναό με την οικογένειά του ανέφερε "Τρομοκρατήθηκα βλέποντας αυτούς τους φτωχούς ανθρώπους σε κλουβιά. Ήταν λυπηρό να βλέπουμε τους συνανθρώπους μας μέσα σε κλουβιά ζώων" και πρόσθεσε "Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν καλύτερη μεταχείριση"

Φυσικά τόσο η απόφαση όσο και η δήλωση των αρχών έχει εξοργίσει τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, οι οποίες κάνουν λόγο για "ανθρώπινο ζωολογικό κήπο".

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου