Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ο "αλληλέγγυος" Στουρνάρας πιέζει την ΔΕΗ για 50% έκπτωση στην οφειλή Μυτιληναίου!

Οσοι έχετε απλήρωτους λογαριασμούς στη ΔΕΗ, αμέσως επιστολή στον Στουρνάρα, να απαιτήσει για εσάς έκπτωση 50%! 

 Πολύ καιρό τώρα,διαβάζουμε σε οικονομικές εφημερίδες και ιστότοπους,για το χρέος του Ευάγγελου Μυτιληναίου προς την ΔΕΗ. Ο κος Μυτιληναίος είναι επικεφαλής ενός εξαιρετικά κερδοφόρου Ομίλου,ο οποίος ανακοίνωσε κερδοφορία 99,4 εκατομμύρια ευρώ το 9μηνο του 2011 και πολλές επιχειρήσεις του,συνεργάζονται με την ΔΕΗ.

Το χρέος του επιχειρηματία προς την Δημόσια επιχείρηση έχει ανέλθει στα 140 εκ.ευρώ και ανεβαίνει με ρυθμούς 15 εκ.τον μήνα.Η ΔΕΗ,ποιούσα την ανάγκη φιλοτιμία,απέστειλε τον λογαριασμό στην «Αλουμίνιο Ελλάδας»,με την σημείωση οτι αν δεν πληρωθεί,μέχρι την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου,θα σταματήσει η Επιχείρηση να παρέχει ρεύμα.

Και εδώ ξεκινάει το δράμα του κου Μυτιληναίου.Ο οποίος αντί να πάει στο ταμείο,όπως ίσως θα κάναμε εμείς,οι πληβείοι,είχε μια καλύτερη ιδέα.Πήγε,ως άριστος,στον κο Στουρνάρα.Σύμφωνα με δημοσιεύματα,υπήρξε συνάντηση Μυτιληναίου-Στουρνάρα για το θέμα και ο υπουργός.έσκυψε στο θέμα με κατανόηση.Με την κατανόηση που τον διακρίνει.

Έκτοτε ο υπουργός οικονομικών επικοινωνεί συνεχώς με τον πρόεδρο της ΔΕΗ κο Αρθούρο Ζερβό,απαιτώντας έκπτωση 50% στην οφειλή Μυτιληναίου! Δηλαδή,ένα δώρο 70 εκατομμυρίων ευρώ! Πρός τιμήν του,ο κος Ζερβός αρνείται να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο,γεγονός που μπορεί να του στοιχίσει μέχρι και την θέση του προέδρου της ΔΕΗ…

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έχει μαζέψει «φέσια» από ανεξόφλητους λογαριασμούς,ύψους 1.2 δις ευρω,με ενα ποσοστό μεγαλύτερο του 46% να είναι από εμπορικούς καταναλωτές(καταστήματα και επιχειρήσεις).Το θέμα έχει φτάσει μέχρι την Βουλή,με τα στοιχεία για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς του πρώτου εξαμήνου του 2011.

Να μην ξεχάσουμε οτι αυτά τα στοιχεία επικαλείται και η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη όταν αποφασίζει αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ,ως την προφανή λύση στο έλλειμα της Επιχείρησης.

Ο κος Στουρνάρας πρέπει να δείξει την ίδια κατανόηση και για τα προβλήματα της ΔΕΗ.Μπορεί να μην είναι πολιτικός αλλά πλέον δεν ανήκει στον επιχειρηματικό κόσμο. Είναι Υπουργός Οικονομικών (όλων) των Ελλήνων και ας μην τον εξέλεξαν οι ίδιοι. Αλλα σίγουρα δεν μπορεί να είναι Υπουργός ΣΕΒ.

 inprecor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου