Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΑ "ΣΚΟΤΩΜΑ" 40 ΝΗΣΙΔΕΣ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ 50-ΕΤΟΥΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ!


 ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ Η ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΛΕΒΕΣ !
ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ 562!
 
Συνολικά σαράντα ακατοίκητα νησιά και νησίδες, που θα μπορούσαν να ενοικιασθούν για ένα διάστημα έως 50 έτη και να αξιοποιηθούν ως τουριστικά θέρετρα, έχει εντοπίσει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), σύμφωνα με δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή του Ταμείου, Ανδρέα Ταπραντζή, στο Bloomberg.

 
«Βρήκαμε τοποθεσίες που έχουν καλό έδαφος, είναι κοντά στην ηπειρωτική χώρα, διαθέτουν καλά αναπτυγμένες υποδομές και δεν αποτελούν κανένα κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια», δήλωσε ο κ. Ταπραντζής σε συνέντευξη που έδωσε στις 6 Σεπτεμβρίου στο Bloomberg και δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει νησιά με έκταση από 500.000 έως 3.000.000 τετραγωνικά μέτρα, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν ως υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένα τουριστικά θέρετρα με ενοικίασή τους από 30 έως 50 έτη, ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ.

Το Ταμείο εξέτασε 562 από τα 6.000 νησιά και νησάκια που εκτιμάται ότι βρίσκονται υπό ελληνική κυριαρχία.

Οπως είπε ο κ. Ταπραντζής, πριν προχωρήσει το σχέδιο θα πρέπει να περάσει νόμος που θα επιτρέπει την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας από τρίτα μέρη και θα μειώνει τον αριθμό των οικοδομικών, περιβαλλοντικών και χωροταξικών αδειών που απαιτούνται.

Η πώληση νησιών έχει αποκλειστεί, ξεκαθάρισε, καθώς τα έσοδα για το Δημόσιο δεν θα ήταν μεγαλύτερα από τις συμφωνίες ενοικίασης, ενώ όπως εκτίμησε, η Ελλάδα θα προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις αν ένα νησί αξιοποιηθεί ως τουριστικό θέρετρο.

ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!

Ως πού μπορεί να φτάσει το "πενία τέχνας κατεργάζεται"; Πολύ μακριά, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής Ηaaretz.

Σύμφωνα με την ισραηλινή ηλεκτρονική έκδοση, η Ελλάδα εξέφρασε «Προθυμία» ενοικίασης ενός νησιού στο Ισραήλ, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως βάση για την εκγύμναση του ισραηλινού ναυτικού, μέσω μια συμφωνίας μακροχρόνιας μίσθωσης (lease)!

Πηγές από την πλευρά του υπουργού οικονομικών Ehud Barak σημείωναν ότι ο υπουργός Άμυνας ζήτησε να εξεταστεί το θέμα του νησιού ως αντίδραση μετά από αίτημα υπουργού που ήρθε στην Ελλάδα και επέστρεψε στο Ισραήλ με μήνυμα προς τον Barak. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι Έλληνες αξιωματούχοι εξέφρασαν τη διάθεσή τους να παραχωρηθεί ένα νησί στο Ισραήλ για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, δύο εβδομάδες πριν ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας ζήτησε από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να εξετάσουν την αγορά ή την ενοικίαση (leasing) ώστε να χρησιμοποιηθεί ως πεδίο ασκήσεων. Ωστόσο, αποφασίστηκε να μην προχωρήσει το σχέδιο λόγω αμφιβολιών για την οικονομική του βιωσιμότητα, λένε αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με το γραφείο του Barak, το θέμα εστάλη για επανεξέταση και η απόφαση ήταν ότι δεν υπήρχε ανάγκη να γίνει η αγορά ή η ενοικίαση του νησιού. Ούτε το γενικό επιτελείο, ούτε το ναυτικό είχαν ενθουσιαστεί με την ιδέα καθώς προτιμούσαν να συσφίγξουν τις σχέσεις των δύο πλευρών στο θέμα της ασφάλειας.

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου