Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Σενάρια για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους με επώδυνα μέτρα......



Δεύτερη απομείωση του ελληνικού χρέους φέρονται να εξετάζουν οι δανειστές, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται οι γερμανικοί Financial Times, που υποστηρίζουν ότι ήδη διεξάγονται σχετικές συζητήσεις. Στο επίκεντρο φέρονται να βρίσκονται τα διμερή δάνεια στήριξης του πρώτου πακέτου, καθώς, όπως υποστηρίζεται, ΕΚΤ και ΔΝΤ διατηρούν την αντίθεσή τους.

Υψηλόβαθμός αξιωματούχος με γνώση της υπόθεσης που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα υποστήριξε «πως υπάρχουν τέτοιες συζητήσεις».
 

Πληροφορίες αναφέρουν haircut 35% ή 38 δις ευρώ στο πρώτο δάνειο που έλαβε η Ελλάδα από τον επίσημο τομέα ύψους 109 δις ευρώ φαίνεται ότι πραγματοποιούνται.

Η πρόταση που έχει υποβληθεί και επεξεργαστεί ομάδων συμβούλων της Γερμανικής κυβέρνησης είναι να υπάρξει haircut 30 με 35% στο χρέος του επίσημου τομέα.

Προφανώς αυτό θα συνοδευτεί με τεράστιες πιέσεις στο τραπεζικό σύστημα που θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του Ελληνικού κράτους. Τις δυο τελευταίες φορές που έγινε μια αντίστοιχη διαδικασία με το psi και το psi+ το κόστος το επωμίστηκε ο Ελληνικός λαός με αβάσταχτα και επώδυνα μέτρα.

ρεπορτάζ: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου