Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Άλλαξαν τα δρομολόγια και ιδού

Η φύλαξη στον Έβρο αυξήθηκε δοθήκαν δυο συνεντεύξεις και τα περάσματα σκλήρυναν. Αυτό ανέβασε τις τιμές ενώ η πανίσχυρη “αγορά” (προσφορά και ζήτηση) έσπρωξε τα δρομολόγια νοτιότερα κάνοντας πλούσιους  τους τούρκους δουλεμπόρους του αιγαίου που είχαν κεσάτια. 


 Τώρα υψώνουν το ποτήρι και πίνουν στην υγεία του Δένδια και του Σαμαρά και σκέφτονται να ανοίξουν Τοπική της ΧΑ στην Σμύρνη. Ιδεολόγοι…

Αυτή η εικόνα θα στοιχειώνει πολλές νύχτες μας και μέρες. Η μετανάστευση δεν σταματιέται και δεν είναι ελληνικό πρόβλημα.  Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι  να μην βαφτείς  με το αίμα που πέφτει στα δρομολόγια της ή να παρακαλέσεις τους θεούς να σε αθωώσουν από αυτό ατομικά. Συλλογικά πάντως δεν την γλιτώνουμε.
 
 Την φωτογραφία αυτή στο FB την συνοδεύει το παρακάτω 
 
μήνυμα.
κοριτσάκι
που δεν ξέρω τ΄όνομά σου,

με την περιποιημένη γαλλική κοτσίδα που με περισσή φροντίδα χτένισε η μαμά σου,

με τα πράσινα σοσόνια ασορτί με το μπουφανάκι σου,

τα λυμένα κορδόνια των παπουτσιών σου,
και τις σφιγμένες σου γροθιές που δεν κράτησαν δυοσμαρίνια μικρή Μαρίνα των Βράχων του κόσμου της φρίκης, της προσφυγιάς και της απανθρωπιάς,
είδες με τα κλειστά σου μάτια τους βυθούς του Ανθρωποφάγου Αιγαίου,

κράτα τα κλειστά και ονειρέψου λεύτερη και παίξε με τον μικρό Ιρανό που πνίγηκε κι αυτός στον Έβρο, σου ψιθυρίζω την ιστορία του στ΄αυτί και σου υπόσχομαι να αγωνιστώ με τίμημα τη δική μου ζωή να μην αλυχτίσουν πάνω στο νεκρό σου σώμα ξανά τα Τέρατα.

 
καληνύχτα
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου