Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Στο σφυρί οι επιστολές Κολοκοτρώνη και Καραϊσκάκη


Στο σφυρί βγαίνουν σπάνιες χειρόγραφες επιστολές των στρατηγών της Επανάστασης του 1821 Γεώργιου Καραϊσκάκη και Θεόδωρου Κολοκοτρώνη καθώς και του πρωτεργάτη του Νεοελληνικού Διαφωτισμού Αδαμάντιου Κοραή.
Ο γνωστός συλλέκτης Πέτρος Βέργος, για ακόμη μία φορά πρωτοτυπεί στον χώρο των δημοπρασιών καθώς εξασφάλισε για τους απαιτητικούς πελάτες του μια μοναδική συλλογή με βιβλία, έγγραφα και χαρακτικά που θα παρουσιαστούν στις 21 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο "Athens Plaza".

Ανάμεσα σε αυτά εντύπωση προκαλούν οι επτά επιστολές που φέρουν την υπογραφή του Γεώργιου Καραϊσκάκη αφού, όπως εξηγεί στην "Espresso" o κ. Πέτρος Βέργος, θεωρούνται ιδιαίτερα σπάνιες. Οι επιστολές αυτές θα βγουν στον πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης τα 15.000 ευρώ, ενώ οι έμπειροι εκτιμητές θεωρούν πως η τιμή πώλησης θα ξεπεράσει τα 20.000 ευρώ.

Εξίσου σπάνια είναι η επιστολή του Αδαμάντιου Κοραή προς τον Ιταλό συγγραφέα Angelo Maria Bandini στην Φλωρεντία. Η επιστολή φέρει την υπογραφή του πρωτεργάτη του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, ενώ είναι γραμμένη στα ιταλικά. 

Πηγή:enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου