Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Επιστρέφουν εφιάλτες του παρελθόντος για την ΑργεντινήΗ χρεοκοπία του 2001 εξακολουθεί να κυνηγά την Αργεντινή, δέκα χρόνια μετά. Το Εφετείο των ΗΠΑ καλεί την κυβέρνηση να πληρώσει στο ακέραιο όσους κατόχους ομολόγων (κυρίως αμερικανικά hedge funds) δεν δέχθηκαν την αναδιάρθρωση του χρέους, το 2005 και το 2010.

«Θα πληρώσουμε τα χρέη μας και σε δολάρια, γιατί έχουμε αποθέματα» δήλωσε η πρόεδρος της χώρας, Κριστίνα Φερνάντες.

Η ίδια έδωσε πολιτική διάσταση στο θέμα, λέγοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη καμπάνια δυσφήμησης της Αργεντινής, «ώστε άλλες χώρες του κόσμου με τεράστιο χρέος να μην ακολουθήσουν τη δική μας μέθοδο λύσης του προβλήματος».

Χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα της ομιλίας της: «η Αργεντινή είναι κακό παράδειγμα, γιατί προχωρήσαμε στη σημαντικότερη αναδιάρθρωση χρέους στην ιστορία, μετά από μια στάση πληρωμών που δεν κήρυξε η δική μας κυβέρνηση και ένα χρέος που δεν δημιούργησε η δική μας κυβέρνηση.

» Δεν είναι ότι θέλουν να μας οδηγήσουν σε στάση πληρωμών, αλλά στο να αποτύχει ένα μοντέλο διαχείρισης, εντελώς αντίθετο με αυτό που εφαρμόζεται με αποτυχία στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και έχει οδηγήσει σε εκατομμύρια άστεγους».


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου