Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Η ΔΗΜ.ΑΡ. μας έσωσε απ’ την πείνα


Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Η πρόσφατη αποκάλυψη της στήλης ότι ο Γρηγόρης Ψαριανός πάσχει από ΣΔΟΥΚ, δηλαδή από Σύνδρομο Δεξιόστροφης Ουροδόχου Κύστεως, επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά, κατά την προχθεσινή ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου, όταν, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν ακουστεί το όνομά του, σύρθηκε εκών-άκων στις τουαλέτες, της Βουλής. 
 Μαζί με τον Γρηγόρη όμως σύρθηκε στις τουαλέτες και ο παρακείμενός του Βασίλης Οικονόμου, προκαλώντας ρίγη συγκινήσεως στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα, που μετά από χρόνια ερευνών κατέληξε στο οριστικό συμπέρασμα ότι, ναι, το ΣΔΟΥΚ είναι μεταδοτικό! Τώρα μένει να δούμε αν μεταδίδεται και από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Το καίριο πολιτικό ερώτημα που προκύπτει από το τραγελαφικό συμβάν είναι αν οι δύο βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. ανέλαβαν από μόνοι τους τον ρόλο της χρυσής εφεδρείας του Σαμαρά ή αν έδρασαν κατόπιν εντολής του αρχηγού τους, αν λειτούργησαν δηλαδή ως κάβα Κουβέλη, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα μέτρα θα περάσουν. Αποδείξεις δεν υπάρχουν, η πολιτεία ωστόσο του Φώτη Κουβέλη κατά το τελευταίο εξάμηνο παρέχει ισχυρότατες ενδείξεις ενοχής:
 Ο άνθρωπος που μάζεψε 400.000 ψήφους υποδυόμενος τον αντιμνημονιακό και μετά τις προσέφερε στον Σαμαρά και τον Βενιζέλο για να εφαρμόσουν το Μνημόνιο είναι ικανός για όλα.

Η ΔΗ.ΜΑΡ. βγήκε βαρύτατα τραυματισμένη από τη διαδικασία ψήφισης των μέτρων: Έχασε τρεις βουλευτές, έχασε τους μνημονιακούς ψηφοφόρους που θεωρούν τη στάση του Κουβέλη στα εργασιακά ανεύθυνη και τζογαδόρικη, σύντομα θα χάσει την αριστερή αντιπολίτευση που δεν θα αντέξει να βλέπει υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος να εφαρμόζουν από τη θέση του υπουργού πολιτικές που εξοντώνουν ανθρώπους και, σαν να μην την έφταναν αυτά, απέκτησε και δεξιά αντιπολίτευση, με επικεφαλής τους Μπίστη και Ψαριανό.

Επειδή όμως στη δεξιά πτέρυγα της ΔΗΜ.ΑΡ. παρατηρείται μεγαλύτερο στριμωξίδι από εκείνο που παρατηρείται στην Παναγιά της Τήνου τον Δεκαπενταύγουστο, δεν αποκλείεται οι Διόσκουροι να μετακομίσουν οσονούπω στις ευρύχωρες αγκάλες του Σαμαρά. Στο ένα χέρι του μεγαλόχαρου ο Μπίστης με τον Ψαριανό και στο άλλο ο Λοβέρδος με τον Χρυσοχοΐδη, ε - αυτό δεν είναι Πιετά αυτό είναι σκ...

Ο Ψαριανός πάντως έχει και άλλες επιλογές, καθώς έχει δηλώσει ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πάει στην Αλβανία. Γείτονες γρηγορείτε, οσονούπω εκτός από τον Αναστάσιο, θα έχετε και τον Αποστάσιο. Αντιθέτως, ο Μπίστης, γνωστός και ως Δημόκριτος, θα αναγκαστεί να παραμείνει στην Ελλάδα, διότι του λείπει ακόμη μια διάσπαση για να συμπληρώσει τους πόντους που εξασφαλίζουν μια δωρεάν φριτέζα.

Πηγή:Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου