Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Εισαγγελέας ερευνά το Ινστιτούτο του Αλ. Σαµαρά!


Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, µε πρόεδρο τον πρωθυπουργικό αδελφό (αυτό που πήρε επιδότηση 12 εκατ. €   για να κάνει κτίρια, 22 µέρες µετά την ορκωµοσία του Αντώνη Σαµαρά), τελεί υπό εισαγγελική έρευνα µαζί µε τους άλλους φορείς που εµπλέκονται µε το κόκκινο σκαθάρι.

 Ενα ανεκτίµητο µνηµείο φυσικής κληρονοµιάς, το φοινικόδασος του Βάι στην Κρήτη, κινδύνεψε να αφανιστεί από το κόκκινο σκαθάρι. Επί µήνες, δασολόγοι προειδοποιούσαν την πολιτεία και τους φορείς της, µεταξύ των οποίων το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ), όπου προεδρεύει ο πρωθυπουργικός αδελφός, Αλέξανδρος Σαµαράς.

Οπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, πολιτεία, φορείς και ΜΦΙ ολιγώρησαν επικίνδυνα. Αλλά και όταν αποφάσισαν να αναλάβουν δράση, η λύση στην οποία κατέληξαν ήταν να κόβουν και να καίνε κάθε φοίνικα που προσβαλλόταν από το κόκκινο σκαθάρι! Λεπτοµέρεια… οι φοίνικες δεν καίγονται.
 Οι ίδιοι δασολόγοι-καταγγέλοντες υποστηρίζουν ότι το κόκκινο σκαθάρι αντιµετωπίζεται µε ευρέως διαδεδοµένα εντοµοκτόνα και κόστος 0,3 ευρώ ανά φοίνικα (η µέθοδος του ΜΦΙ που εφαρµόζεται σήµερα µας κοστίζει 500 ευρώ ανά φοίνικα).

Οταν Το ΧΩΝΙ ρώτησε τους δασολόγους γιατί θεωρούν ότι δεν προκρίνεται η δική τους λύση, µίλησαν για «άγνοια», «τεµπελιά» και «ανοµολόγητους ιδιοτελείς σκοπούς» ορισµένων εκ των πρωτεργατών της υπόθεσης. Το ΜΦΙ τους απαντά, µιλώντας για «επικίνδυνα χηµικά». 

Πάντως, οι δασολόγοι πήγαν στον εισαγγελέα, ο οποίος πλέον ερευνά την υπόθεση. Και το Μπενάκειο. Τα ξέρει, άραγε, όλα αυτά ο πρωθυπουργός Αντώνης και ο πρόεδρος του ΜΦΙ Αλέξανδρος Σαµαράς;

Αν τυχόν όχι, ας διαβάσουν τη συνέχεια του ρεπορτάζ στο ΧΩΝΙ της Κυριακής!

 Απο papaioannou 

Σχετικό αρθρο για τις περιπέτειες του φοινικοδασους ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου