Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Ο εκλεκτός της διαπλοκής φυγάδευσε στο εξωτερικό 8 εκατ.ευρω ,ενω ηταν πρόεδρος της ΑΤΕ


 Δήλωση του Πανταλάκη μετά την καταγγελία ότι φυγάδευσε κεφάλαια στο εξωτερικό ενώ ήταν διοικητής στην ΑΤΕ- Μείζον ΗΘΙΚΟ ζήτημα- Η σχέση του με την τράπεζα Πειραιώς που αγόρασε την ΑΤΕ...

ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΑ έγιναν νόμιμα, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο Θ. Πανταλάκης που  έβγαλε "έξω" τα 8 εκατ. ευρώ, ενώ ήταν πρόεδρος της ΑΤΕ. 

Ο κ.Πανταλάκης που κατάγεται από το Ηράκλειο έχει διατελέσει κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος σε διάφορες τράπεζες.

O κ. Θ. Πανταλάκης υπήρξε το Νο2 της Πειραιώς, πριν το ΠΑΣΟΚ τον τοποθετήσει διοικητή στην ΑΤΕ. 

 Κι αυτή η σχέση του με τον κ.Σάλλα έχει γίνει αντικείμενο έντονης κριτικής.

"Πρόκειται για οκτώ εκατομμύρια Ευρώ. Είναι δικά μου και της οικογένειας μου. Είναι νόμιμα, δηλωμένα και φορολογημένα και αποτελούν μέρος της οικογενειακής περιουσίας το ύψος της οποίας τα δικαιολογεί απάντησε στην Real ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ Θ. Πανταλάκης με αφορμή την καταγγελία για ανώτατο στέλεχος της τράπεζας  που έβγαλε τα λεφτά στο εξωτερικό.

Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι η κίνηση του λογαριασμού, αποδεικνύει ότι μετακινήθηκαν σε δόσεις και σκοπός της συναλλαγής ήταν η απόκτηση περιουσιακού στοιχείου στο εξωτερικό.
Πάντως τω ζήτημα Πανταλάκη του πρώην διοικητή της ΑΤΕ δεν είναι νομικό είναι ηθικό.
 
Εδώ και 2,5 μήνες ήταν γνωστό το θέμα, οι συναλλαγές, πως χρησιμοποιήθηκαν η HSBC και η Citibank Ελλάδος, πως μεταφέρθηκαν χρήματα στο εξωτερικό. Η ΤτΕ επίσης γνώριζε το ζήτημα έφθασε μάλιστα να διερευνά την υπόθεση…και στο Λονδίνο. Η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων είναι θεσμικά κατοχυρωμένη και ο Πανταλάκης όπως και κάθε έλληνας είχαν δικαίωμα να μεταφέρουν χρήματα στο εξωτερικό. Ούτε κανείς μπορεί να αμφισβητήσει την νομιμότητα των κεφαλαίων. 
 
 Το μείζον ζήτημα Πανταλάκη είναι ηθικό. Δεν μπορεί να είναι διοικητής της ΑΤΕ, μιας χρεοκοπημένης τράπεζας, να ζητάει από τους έλληνες πολίτες να εμπιστευτούν την τράπεζα και ο ίδιος να μεταφέρει 8 εκατ στο εξωτερικό.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου