Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Στην θέση του γιατρός με βαρύ πειθαρχικό παράπτωμα!


Mία από τις πρώτες ενέργειες του Υπουργείου Υγείας στην Αιτωλ/νία, ήταν να επιστρέψει στην οργανική του θέση τον γιατρό, που ελέγχεται πειθαρχικά για πολύ σοβαρό παράπτωμα που διαπιστώθηκε σε βάρος του σε αγροτικό ιατρείο της περιοχής του Αγρινίου

Πρόκειται για τον γιατρό, που κατά την διάρκεια έλεγχου  που έγινε από την διοίκηση του νοσοκομείου του Αγρινίου, διαπιστώθηκε πως δεν ήταν στο αγροτικό ιατρείο που υπηρετούσε  και αντί αυτού, με τις κρατικές σφραγίδες, συνταγογραφούσε…. υπάλληλος διπλανού φαρμακείου!
 

Στο σημείο είχε σπεύσει και η Αστυνομία, ενώ η Διοίκηση, προέβη σε διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου του γιατρού, (που έχει τιμωρηθεί ξανά για παράπτωμα το 2009), ενώ όπως ήταν φυσιολογικό, απομακρύνθηκε από την θέση του και μετατέθηκε σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα, μέχρι τουλάχιστον  να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ που εκκρεμεί σε βάρος του.
 

Μια ΕΔΕ, που έχει  «παγώσει» σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress,  αφού δεν έχει κινηθεί καμιά διαδικασία ακόμη, ενώ, όπως φαίνεται το Υπουργείο Υγείας και η 6η ΥΠΕ, έδωσαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, όχι βέβαια για να τιμωρηθεί ο γιατρός, αλλά για  να επανακάμψει στην οργανική  θέση του!
 

Έτσι, λίγες μόλις μέρες μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό κυβέρνησης , ξεκίνησαν οι πιέσεις, ώστε ο γιατρός να επιστρέψει στην θέση του,  αφού με έγγραφο από τις 29 Ιουνίου, είχε ζητηθεί αυτό από την Διοίκηση του νοσοκομείου, που όμως δεν το έπραξε.
Γι’αυτόν τον λόγο η 6η ΥΠΕ, επανήλθε με νέο έγγραφο, που αποπκαλύπτει το agriniopress, με ημερομηνία 17 Ιουλίου, όπου ουσιαστικά δίνεται εντολή ο γιατρός να επιστρέψει στην οργανική του θέση!


 Η 6η ΥΠΕ, επικαλείται λόγους κάλυψης υγειονομικών αναγκών στην περιοχή του Περιφερειακού Ιατρείου, όπου ο γιατρός υπηρετούσε και που είχε πιαστεί στα «πράσα» να παρανομεί και που η φύση του παραπτώματος, απαιτεί, τουλάχιστον  μέχρι να ελεγχθεί  ο γιατρός και λογοδοτήσει, να μην επιστρέψει στην περιοχή αυτή.
 
Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όμως, όπως και η 6η ΥΠΕ, φαίνεται πως  έχουν  διαφορετική άποψη ,  προκαλώντας έτσι το περί δικαίου αίσθημα, που τόσο έχει καταρρακωθεί στις μέρες μας. Πιθανώς η επιστροφή του γιατρού, να  αποτελεί θέμα ύψιστης προτεραιότητας, σε σχέση με άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υγεία στην Αιτωλ/νία.
 
Μήπως ο Αιτωλ/νας αναπληρωτής υπουργός Υγείας, μπορεί να δώσει μια ερμηνεία – εξήγηση  για το θέμα; Το γνωρίζει; «Κάποιοι δεν θέλουν να δουλεύει τίποτε»
 
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών του Αγρινίου, σχετικά με την εξέλιξη.
 Ο κ. Αγγελάκης, λέει:  «Ο γιατρός έκανε ένα παράπτωμα και πρέπει να λογοδοτήσει. Δεν είναι δυνατόν να μην έχει κινηθεί καμιά διαδικασία σε βάρος του και τώρα να επιστρέφει στην οργανική του θέση. Πρώτα το θέμα έπρεπε να ξεκαθαρίσει, να επιβληθούν ποινές και όχι το πρώτο μέλημα να είναι η επιστροφή του. Δυστυχώς κάποιοι δεν θέλουν στην Ελλάδα να λειτουργεί τίποτε. Έτσι, συντηρούν  ένα σκηνικό ατιμωρησίας και μας παίρνει η μπάλα όλους τους γιατρούς και δικαίως ο κόσμος λέει ότι είμαστε όλοι ίδιοι…»
 
Ο γνωστός συνδικαλιστής λέει ακόμη πως κακώς δεν κίνησε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου διαδικασία σε βάρος του γιατρού, την στιγμή μάλιστα που είναι υπότροπος.

Απο Agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου