Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Η ΔΗΜΑΡ γίνεται... γραφείον ευρέσεως εργασίας στο Δημόσιο!


 Ούτε δέκα, ούτε είκοσι... Εκατοντάδες βιογραφικά σημειώματα έχουν αποσταλεί στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ. Οι ενδιαφερόμενοι- αποδέκτες ελπίζουν ότι το κόμμα του Φώτη Κουβέλη θα εκτιμήσει τα προσόντα τους και θα τους προωθήσει σε κάποια Γραμματεία Υπουργείου...

Ο νόμος των πιθανοτήτων, βεβαίως, δεν τάσσεται με το μέρος των αιτούντων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», ναι μεν είναι εκατοντάδες τα βιογραφικά που έχουν καταφθάσει στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, αλλά οι θέσεις για τις οποίες έχει λόγο το κόμμα δύσκολα θα υπερβούν τις δέκα τέσσερις.

Αυτός ο αριθμός, το «14», προκύπτει ως ποσοστιαίο... δικαίωμα της ΔΗΜΑΡ από τους συσχετισμούς κομματικών δυνάμεων στη συγκυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η ΔΗΜΑΡ διεκδικεί να έχει λόγο στη στελέχωση κυρίως Γραμματειών στα υπουργεία Δικαιοσύνης (στη Γραμματεία Δικαιωμάτων), Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης, Παιδείας. Ενδιαφέρεται επίσης για την Πολιτική Προστασία.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, εκφράστηκε η ανησυχία ότι η κοινή γνώμη μπορεί να διαμορφώσει την εντύπωση πως το κόμμα ακολουθεί «την πεπατημένη» των «βολεμάτων», με κομματικά κριτήρια. Η είδηση, άλλωστε, των εκατοντάδων σωρευμένων βιογραφικών καθιστά μάλλον πιθανό αυτό το ενδεχόμενο.

Έτσι, πενταμελής επιτροπή στελεχών ανέλαβε διπλό έργο: Αφενός να αξιολογεί τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού, αφετέρου να φροντίσει ώστε να είναι «αξιοκρατικές» και «απαλλαγμένες από υποψίες κομματισμού» οι προτάσεις που θα κάνει η ίδια η ΔΗΜΑΡ.
 
Την επιτροπή αυτή απαρτίζουν τα στελέχη, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Ανδρέας Νεφελούδης, Θόδωρος Μαργαρίτης, Σταύρος Λιβαδάς και Γιάννης Κακουλίδης 

Απο iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου