Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Και κυβέρνηση και Αντιπολίτευση =Ουτε Θεσμοί ουτε Διαφάνεια

 Εμπλοκή στη συγκρότηση προεδρείου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας


 Εμπλοκή σημειώθηκε στη συγκρότηση του προεδρείου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μετά από ένσταση που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εκπροσώπηση του α' και β' αντιπροέδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΝΔ πρότεινε τον Αναστάσιο Νεράντζη για πρόεδρο της Επιτροπής ενώ το ΠΑΣΟΚ τον Απόστολο Κακλαμάνη για τη θέση του ενός από τους δύο αντιπροέδρου

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που πρότεινε για τη θέση του α' αντιπροέδρου τον Θοδωρή Δρίτσα αντέδρασε έντονα, καθώς όπως υποστήριξε η κυβέρνηση εκλέγει τον πρόεδρο της Επιτροπής ενώ τα δύο μέλη του προεδρείου πρέπει να προέρχονται από την αντιπολίτευση και άρα το ΠΑΣΟΚ που είναι συγκυβερνούν κόμμα δεν μπορεί να εκπροσωπείται.
Ωστόσο, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αντέτειναν ότι το κόμμα τους παρέχει απλή στήριξη στην κυβέρνηση και δεν συμμετέχει με στελέχη του σε αυτή.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, και καθώς όλες οι πλευρές επέμειναν στις θέσεις τους, η εκλογή του προεδρείου αναβλήθηκε για τις επόμενες μέρες, με στόχο να δοθεί χρόνος ώστε να γίνουν οι σχετικές διαβουλεύσεις.
Η εμπλοκή αυτή πιθανότατα να ματαιώσει και την προγραμματισμένη για σήμερα Διάσκεψη των Προέδρων η οποία θα καθόριζε τόσο το πρόγραμμα της Βουλής όσο και τις ημέρες που το Κοινοβούλιο θα παραμείνει κλειστό εν όψει της αργίας στις 15 Αυγούστου.

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου