Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας ΔΗΜΑΡ και ΑΤΕ

Η αριστερά του υπεύθυνου ξεπουλήματος

Στις 14 Ιουνίου 2012, δηλαδή 3 ημέρες πριν τις εκλογές, όταν ο Χατζησωκράτης και η ΔΗΜΑΡ δεν είχαν συμμετοχή στην κυβέρνηση (και διεκδικούσαν την ψήφο μας) , άλλα έλεγαν στους εργαζόμενους της ΑΤΕ .Αυτα τα θυμήθηκε ο   Μπαγεώργος που πριν λίγες μέρες αποχώρησε απο τη ΔΗΜΑΡ και ανέβασε την επιστολή   Χατζησωκρατη προς τους εργαζόμενους στην ΑΤΕ στο  Bacebook με σχόλιο «για να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας»


«Απάντηση του υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής της ΔΗΜ.ΑΡ., Δημήτρη Χατζησωκράτη, στους εκπροσώπους των εργαζόμενων στην ΑΤΕ

Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 11:36
Προς το Προεδρείο του Δ.Σ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην Α. Τ. Ε.,


Αγαπητοί φίλοι,
Απαντώντας στην από 7/6/12 επιστολή σας προς τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, θα ήθελα να σημειώσω τα παρακάτω:
Ως κόμμα, θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικές τις εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό χώρο και τις παρακολουθούμε από κοντά.
 

Η ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων (4) πρώτων τραπεζών (Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς) από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας οι οποίες κριθήκαν σημαντικές – συστημικές είναι το πρώτο βήμα για την ανακεφαλαιοποιηση του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Θα πρέπει να τηρηθεί η ίδια διαδικασία και να ισχύσουν οι ίδιοι κανόνες αξιολόγησης των επιχειρησιακών σχεδίων που προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία και για τις υπόλοιπες τράπεζες εκ των οποίων και η Αγροτική Τράπεζα.
 

Η θέση λοιπόν είναι σαφώς υπέρ της ανακεφαλαιοποιησης της ΑΤΕ , εφόσον πληρούνται όλα τα κριτήρια που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητας της.
Σύμφωνα με την επιστολή σας , κατανοούμε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Τράπεζα δεν είναι βιώσιμη και επομένως εμείς θεωρούμε δεδομένη την αναγκαιότητα για ανακεφαλαιοποίησή της.
Σε αυτή τη κατεύθυνση θα κινηθούμε και μετά τις εκλογές από όποια θέση ευθύνης βρεθούμε .
 

Η πολιτική μας τοποθέτηση είναι ότι , το Ελληνικό Δημόσιο ως κυρίως μέτοχος στη Τράπεζα, πρέπει να προστατεύσει την περιουσία του από κάθε μορφή απομείωσης και απαξίωσης, καθώς επίσης και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας σε ένα υγιές τραπεζικό σύστημα.
 

Βασική επιλογή της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι η διαμόρφωση ενός ισχυρού τραπεζικού πυλώνα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα υπό τον έλεγχο του δημοσίου. Εκτιμούμε ότι ο εν λόγω πυλώνας μπορεί να προκύψει από τη σύμπραξη Εθνικής, Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
Έχουμε την πεποίθηση ότι οι τράπεζες είναι αναγκαία και χρήσιμα μέσα για την εφαρμογή των πολιτικό-οικονομικών μας επιλογών ώστε το χρηματοοικονομικό σύστημα να υπηρετήσει την πραγματική οικονομία και τις ανάγκες της κοινωνίας .


Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Δημήτρης Χατζησωκράτης
Υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική πολιτική
της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου