Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Η μαύρη πορεία με προορισμό την ελπίδα La marcha negra con destino esperanza


 Από όλες τις επαρχίες της Ισπανίας όπου λειτουργούν ορυχεία κάρβουνου ξεκίνησε σήμερα η πορεία προς τη Μαδρίτη : La marcha negra con destino esperanza ( η μαύρη πορεία με προορισμό την ελπίδα)
 

Μετά τους απεργούς των Αστούριας, που συγκρούονται καθημερινά με την αστυνομία πάνω από ένα μήνα, ξεσηκώνονται όλοι οι ανθρακωρύχοι μετά την απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης ,στα πλαίσια ιδιωτικοποιήσεων- ξεπουλήματος τους ,να διακόψει οποιαδήποτε κρατική ενίσχυση των ορυχείων.\

Το μέλλον του, κατά συνέπεια, είναι αβέβαιο, καθότι οι επιδοτήσεις από την ΕΕ πήραν παράταση μόνο μέχρι το 2018.
Αυτό είχε ήδη σαν αποτέλεσμα να σταματήσει η παραγωγή σε αρκετά σημεία και να απολυθούν χιλιάδες εργαζόμενοι. Επιπλέον, η εισαγωγή της συγκεκριμένης πρώτης ύλης κοστίζει λιγότερο.






Με λίγα λόγια, ο τομέας που απασχολεί χιλιάδες Ισπανούς μοιάζει καταδικασμένος να σβήσει. Το αποδεικνύουν και οι αριθμοί: από τους σχεδόν 53.000 εργαζόμενους τη δεκαετία του 1980, σήμερα απασχολούνται 7.900 σε 47 σημεία.


Οι πορείες που θα ενωθούν στο δρόμο ξεκινούν από τα χωριά και τις κωμοπόλεις όπου ζουν οι ανθρακωρύχοι
 

Η μεγάλη πορεία των ανθρακωρύχων που ξεκίνησε σήμερα από διάφορες επαρχίες της Ισπανίας αναμένεται να φτάσει στη Μαδρίτη στις 11 Ιουλίου.


Πηγη :Χιωτικη σφίγγα 
           Defencenet
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου