Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Νικολόπουλος -> «Αρκετά δύσκολο» να αποτραπούν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

 
 
Η κυβερνητική δέσμευση ισχύει αλλά η επίτευξή της δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, παραδέχθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος.
 
Μιλώντας στο ΒήμαFM ο κ.Νικολόπουλος είπε ότι ισχύει η δέσμευση ότι «δεν θα επιτρέψουμε άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις», αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι «Κι αυτό πάλι δεν είναι πολύ εύκολο. Θα έλεγα το αντίθετο, ότι είναι αρκετά δύσκολο κι αυτό. Γιατί θέλει την τεκμηρίωσή του.
 Οι δικές μας ανταπαντήσεις αυτή τη φορά δεν θα είναι μόνο το πολιτικό πλαίσιο και δεν θα είναι μόνο εκείνες οι ρητορικές κόκκινες γραμμές που κάποιες φορές, όπως έλεγε και ο Κροκίδης, γίνονταν «κόκκινες κορδέλες», αλλά θα είναι επιχειρήματα που θα εδράζονται σε στοιχεία...
τα οποία δύσκολα κάποιος θα τα αμφισβητήσει».

Για να επιτευχθεί το παραπάνω, έχουν ήδη συγκροτηθεί «δύο επιτροπές κι ένα συμβούλιο εμπειρογνωμόνων, για να προετοιμαστούμε. ... Το αυτονόητο κάναμε, να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχει το ελληνικό κράτος και σαν υπουργείο, αλλά και με άλλους οργανισμούς οι οποίοι, όντως, είναι σε θέση να μας δώσουν αυτά τα στοιχεία των ισοδυνάμων μέτρων, αλλά και όσα άλλα θέλουμε να αντιπαραβάλουμε στη διαπραγμάτευση για να πετύχουμε τους στόχους μας»

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, πάντως, ο ίδιος είπε ότι «Μετά την εφαρμογή και την ολοκλήρωση του μεσοπρόθεσμου, εμείς θα προχωρήσουμε στη σταδιακή αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου