Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Το (φασιστικό) πάτημα της γάτας.

O Νίκος Χασαπόπουλος έγραφε για τον σκοτεινό κόσμο της παρέας του Μιχαλολιάκου, όταν οι ξιπασμένοι τηλεστάρ τους κανάκευαν


Όαση στην δουλοπρέπεια και τις κολακείες των τηλεδημοσιογράφων απέναντι στον φασισμό της “Χρυσής Αυγής” αποτέλεσαν τα κείμενα και οι έρευνες του Νίκου Χασαπόπουλου στο “ΒΗΜΑ”. Ειδικά η εμετική προβολή που είχαν οι Χρυσαυγίτες από τον ΑΝΤ1 -στο σύνολό- δεν είχε προηγούμενο. Ευτυχώς εκεί στην Κηφισίας του ξιπασμένου lifestyle, συνειδητοποίησαν από πρώτο χέρι τι σημαίνει να επωάζεις το Αυγό του Φιδιού. Αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια τα ρεπορτάζ του Νίκου Χασαπόπουλου από το «ΒΗΜΑ» για τον σκοτεινό κόσμο της παρέας του Μιχαλολιάκου.

Την τακτική που ονομάζεται «το πάτημα της γάτας» ακολουθεί η Χρυσή Αυγή, ώστε να μη γίνεται αντιληπτή και να εφορμήσει στη «λεία» της. Οπως τα αιλουροειδή όταν εντοπίσουν το θήραμά τους περπατούν στην άκρη των νυχιών τους, το ίδιο ακριβώς κάνει και η Χρυσή Αυγή δημοσιοποιώντας ανήμερα την 21η Απριλίου τα ψηφοδέλτιά της. Επιχειρεί να τα κοινωνικοποιήσει διανθίζοντάς τα με απλούς λαϊκούς ανθρώπους. Προσπαθεί να δείξει ένα φιλολαϊκό προφίλ αποκρύπτοντας επιμελώς το σκοτεινό φασιστικό πρόσωπό της και το - συχνά - τρομοκρατικό προφίλ της. Θέλει έτσι να δείξει ότι κόπτεται για τους απλούς ανθρώπους, ενώ προωθεί με κάθε τρόπο στα ψηφοδέλτια σκληροπυρηνικούς, στενούς συνεργάτες του αρχηγού της κ. Ν. Μιχαλολιάκου.

Ποια είναι ακριβώς η πραγματική ταυτότητα αυτών που απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια του πιο ακραίου κόμματος και ποια ιδιότητα έχουν δεν γνωρίζει κανείς, ούτε καν... ο κ. Μιχαλολιάκος, που δηλώνει ότι «δεν ξέρω όλους τους υποψηφίους, ρε παιδιά, ούτε ξέρω πώς έχουν συμπεριληφθεί στις λίστες».

Δεν λέει βεβαίως λέξη για το γεγονός ότι πολλά από τα στελέχη και από τους νυν υποψηφίους υπήρξαν στο παρελθόν ή είναι ακόμη νυμφευμένοι με... μετανάστριες. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το ανέκδοτο που κυκλοφορεί στον στενό κύκλο των οπαδών της φυλετικής καθαρότητας: «Εξω οι ξένοι, μέσα οι ξένες».


Με τον αέρα των δημοσκοπήσεων, η Χρυσή Αυγή άλλαξε την τελευταία στιγμή ρότα, σχεδόν απαρνήθηκε το ακραίο παρελθόν της, παραμέρισε τα ναζιστικά σύμβολα και τους διθυράμβους στον Χίτλερ, ανέστειλε το κυνήγι μεταναστών στον Αγιο Παντελεήμονα και με 200 και πλέον υποψηφίους διεκδικεί την ψήφο των Ελλήνων. Η κατάρτιση των ψηφοδελτίων έγινε, όπως λένε όσοι γνωρίζουν την τακτική και τη στρατηγική Μιχαλολιάκου, με μαεστρία, ώστε να μπορεί να παραπλανήσει τον ανυποψίαστο ψηφοφόρο.


Ετσι, ενώ όλοι περίμεναν, ύστερα από συνεχείς πληροφορίες που εν πολλοίς η ίδια η Χρυσή Αυγή διοχέτευε, ψηφοδέλτια με πολλούς απόστρατους αξιωματικούς, ελάχιστους τελικά συμπεριέλαβε. Εβαλε τελευταίο στη λίστα Επικρατείας τον... 88χρονο απότακτο αξιωματικό της τάξης του '48 κ. Ηλία Παπά, ο οποίος, κατά τον κ. Μιχαλολιάκο, «πολέμησε τους κομμουνιστοσυμμορίτες της Νάουσας» και ήταν «από τους πρωταγωνιστές των ιδεών της επαναστάσεως της 21ης Απριλίου 1967». Εναν άλλον αντισυνταγματάρχη Καταδρομών ε.α., τον κ. Πολύβιο Ζησιμόπουλο, τον τοποθέτησε πρώτο στη λίστα στην Α' Θεσσαλονίκης.


Το μεγάλο κόλπο της Χρυσής Αυγής ήταν ότι άνοιξε την πόρτα των ψηφοδελτίων της σε ανυποψίαστους για τη δράση της στο παρελθόν πολίτες κυρίως από τον Αγιο Παντελεήμονα. Και γι' αυτό υπάρχει λόγος. Το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονος έχουν διαπιστώσει ότι η Χρυσή Αυγή στην περιοχή τους δεν ήταν και τόση μαχητική (δεν κυνηγούσε δηλαδή με τόσο πάθος τους μετανάστες) και, το κυριότερο, ο κ. Μιχαλολιάκος ως δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων δεν έκανε τίποτε γι' αυτούς. 

Ετσι, δημιουργήθηκε κάποια καχυποψία για τους Χρυσαυγίτες, τόση που ανάγκασε τον κ. Μιχαλολιάκο να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια απλούς πολίτες, χωρίς καμία κομματική δράση, χωρίς φασιστικό παρελθόν, όπως βιοτέχνες, ταξιτζήδες, ψαράδες, σεκιουριτάδες, τραπεζικούς, αγρότες, μία λογίστρια, έναν οικοδόμο, έναν ντελιβερά, εμπόρους, δυο-τρεις δημοσιογράφους, δημόσιο υπάλληλο, δημοτικό υπάλληλο, αλλά και επιχειρηματίες (πρώτος στη λίστα Επικρατείας είναι ο 50χρονος καταστηματάρχης επίπλων κ. Χρήστος Παπάς, από τα παλαιότερα στελέχη της Χρυσής Αυγής, η υπογραφή του οποίου φιγουράριζε στο ομώνυμο περιοδικό της οργάνωσης που τότε είχε εξώφυλλο τον Χίτλερ).

Αφησε ωστόσο εκτός ψηφοδελτίων τον υποτιθέμενο θεωρητικό του κόμματός του, από τους πλέον σκληροπυρηνικούς, τον κ. Ι. Περδικάρη, ίσως επειδή αυτός είχε συγγράψει στη δεκαετία του '80 την ιδεολογική διακήρυξη της Χρυσής Αυγής με το κόκκινο εξώφυλλο, τον αετό και τη ναζιστική ρούνα, η οποία σήμερα είναι επιμελώς εξαφανισμένη. Είναι επίσης άξιον απορίας γιατί ένα άλλο πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής, ο κ. Αντώνης Ανδρουτσόπουλος, ο επονομαζόμενος και «ξανθός» (που επί πενταετία παρέμεινε έγκλειστος στη φυλακή για επίθεση κατά αριστερών φοιτητών) εγκατέλειψε το κόμμα. Ελάχιστοι γνώριζαν ότι ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος ήταν ο περίφημος «Περίανδρος» ο οποίος έγραφε ιδεολογικά κείμενα και άρθρα στο περιοδικό του κόμματος. Μήπως επειδή, όπως έλεγαν μέλη της Χρυσής Αυγής που έχουν αποσκιρτήσει, μετά την προ διετίας αποφυλάκισή του κατηγορούσε τον πρώην αρχηγό του με ενυπόγραφα κείμενά του στο Διαδίκτυο ότι πούλησε αυτόν και τον αγώνα του;


«Αρχηγό» αποκαλούν τον κ. Μιχαλολιάκο τα μυημένα μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο «Αρχηγός» δηλώνει ως επάγγελμα μαθηματικός. Αν και ουδείς γνωρίζει αν έχει εργασθεί με αυτή την ιδιότητα, πληροφορίες αναφέρουν ότι για κάποιες εβδομάδες «έγραψε» μεροκάματα στην πάλαι ποτέ εκδοτική εταιρεία του κ. Γ. Κοσκωτά, συνήγορος υπεράσπισης του οποίου ήταν όλως τυχαίως ο αδελφός του κ. Τάκης Μιχαλόλιας (ένας από τους δικηγόρους του προφυλακισμένου, σήμερα, κ. Α. Τσοχατζόπουλου). Ο τρίτος αδελφός της οικογένειας Γιάννης ήταν αντιστράτηγος.


Απροσδόκητη επίθεση όμως στον κ. Μιχαλολιάκο εξαπολύει με την προκήρυξη των εκλογών ένας παλαίμαχος του εθνικοσοσιαλισμού στην Ελλάδα, ο επί δωδεκαετία έγκλειστος για τρομοκρατία στις ελληνικές φυλακές κ. Αρ. Καλέντζης, ο οποίος χαρακτηριστικά αναφέρει: «Οι Ελληνες δεν θέλουμε να αναδείξουμε νέους βεζίρηδες στη θέση των ήδη υπαρχόντων, αλλά να κρεμάσουμε τους υπάρχοντες με τα άντερα αυτών που τους ανέδειξαν». Ο κ. Καλέντζης είχε ξεκινήσει τη δράση του αμέσως μετά τη Μεταπολίτευση πρωτοστατώντας σε επεισόδια μαζί με τον κ. Μιχαλολιάκο κατά αριστερών πολιτών, όπως έγινε στην κηδεία του Μάλλιου.

Προπηλακισμοί και επιθέσεις

«Ψαρεύουν» στον Αγιο Παντελεήμονα
Ο κ. Μιχαλολιάκος απέφυγε επιμελώς να τοποθετήσει στα ψηφοδέλτια στελέχη που είχαν αποσκιρτήσει από τον ΛΑΟΣ, με τον φόβο, όπως λένε οι γνωρίζοντες, μήπως εκλεγούν και μετά αποσκιρτήσουν προς άλλα κόμματα, όπως απέφυγε να τοποθετήσει πρωτοκλασάτα στελέχη της που μεσουρανούσαν στις συγκρούσεις στον Αγιο Παντελεήμονα. Ετσι έμεινε εκτός ένας κατηγορούμενος για... παιδοφιλία και ένας άλλος - που ήταν μάλιστα στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές υποψήφιος... περιφερειάρχης -, έγκλειστος σήμερα στις φυλακές για τον φόνο ενός αστρολόγου στο Χαλάνδρι.


Αντιθέτως, εμφανίστηκε στα ψηφοδέλτιά της ένα παλαιό στέλεχος της ΕΠΕΝ, πρωτοπαλίκαρο του χουντικού κ. Κ. Πλεύρη. Συμμετείχε, όπως αναφέρουν στοιχεία της Αστυνομίας, «στο ξύλο με τους αριστεριστές στη δεκαετία του '80». Πρόκειται για τον κ. Δ. Πατριαρχέα, υποψήφιο στην Α' Αθήνας. Στην ίδια εκλογική περιφέρεια υποψήφια είναι και η κυρία Θέμις Σκορδέλη, πρωταγωνίστρια προπηλακισμών πολιτών και πολιτικών στον Αγιο Παντελεήμονα, όπως στο γιαούρτωμα του κ. Αλέκου Αλαβάνου, την υπεράσπιση της οποίας είχε αναλάβει τότε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αθ. Πλεύρης. Η κυρία Σκορδέλη, η φωτογραφία της οποίας έγινε αφίσα από αριστερές οργανώσεις λόγω των συχνών προπηλακισμών στους οποίους πρωταγωνιστούσε, δήλωνε προ μηνός αγανακτισμένη από τους «συντρόφους» της επειδή δεν την υπερασπίστηκαν στις δίκες που είχε.

Συγγενείς και πουλέν

Παρά τα όσα λέει ο κ. Μιχαλολιάκος - ότι δεν γνωρίζει όλους τους υποψηφίους του κόμματός του - είναι αδύνατον να μη γνωρίζει τη... σύζυγό του κυρία Ελένη Ζαρούλια (επάνω δεξιά), εισοδηματία από ακίνητα που βρίσκονται στο υποβαθμισμένο κέντρο της πρωτεύουσας, η οποία φιγουράρει στην τρίτη σειρά στο ψηφοδέλτιο της Β' Αθήνας. Ή είναι αδύνατον να μη γνωρίζει τον κ. Ηλία Κασιδιάρη (επάνω αριστερά), μακρινό συγγενή του, επονομαζόμενο και «σκιά ή πουλέν του αρχηγού», που είναι πρώτος στο ψηφοδέλτιο του Υπολοίπου Αττικής και που για χάρη του και για να είναι πρώτος στη λίστα ο κ. Μιχαλολιάκος έκοψε κάθε άλλον υποψήφιο που το όνομά του άρχιζε πριν από το... κάπα. Ο κ. Κασιδιάρης είναι γεωπόνος και υπήρξε επικεφαλής των Χρυσαυγιτών που είχαν προσκληθεί στη Χαλυβουργία, έδωσε δώρα και μίλησε στους απεργούς του ΠΑΜΕ.

 «Στις 30 Απριλίου 1945 μια λαμπερή σελίδα της σύγχρονης Ιστορίας κλείνει. Ο Μεγάλος Ανδρας του 20ού αιώνα, ο εμψυχωτής και απόστολος της Επαναστάσεως του Αγκυλωτού Σταυρού είναι νεκρός. Χίλια εννιακόσια σαράντα πέντε, όλοι αυτοί που πίστεψαν στα μεγάλα ιδανικά της Εθνικοσοσιαλιστικής Επαναστάσεως νιώθουν παγωμένοι, δείχνουν διστακτικοί απέναντι στο μέλλον, σε ένα μέλλον χωρίς την παρουσία και την καθοδήγηση Εκείνου». Αυτά έγραφε το 1987 σε άρθρο του για τον Χίτλερ στο περιοδικό «Χρυσή Αυγή» ο ηγέτης της κ. Ν. Μιχαλολιάκος. Θα μπορούσε ο κ. Μιχαλολιάκος να ισχυριστεί ότι αυτά είναι περασμένα ξεχασμένα. Ωστόσο ο ίδιος, όπως δημοσιεύεται στο περιοδικό του κόμματος, τον Μάιο του 2005 βρέθηκε στο Βερολίνο για να τιμήσει με το γερμανικό ναζιστικό κόμμα NPD την επέτειο της ήττας του Χίτλερ (Μάιος 1945) και την ίδια περίοδο ήταν ένας από τους ομιλητές στο Μιλάνο σε εκδήλωση του ιταλικού φασιστικού κόμματος Forza Nuova, τα μέλη του οποίου αυτοχαρακτηρίζονται φασίστες.

Ο λύκος κι αν εγέρασε και άλλαξε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του. Η λαϊκή αυτή ρήση φαίνεται πως ταιριάζει γάντι στον χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, η οποία παραμένει προσηλωμένη στην αγάπη της για τους φασίστες και τους ναζιστές και θρηνεί που ο Χίτλερ δεν κατάφερε να κάνει τον κόσμο ένα παγκόσμιο στρατόπεδο.

Οι δημοσκοπήσεις όμως που τους δίνουν ξαφνικά έναν εκλογικό αέρα έκαναν τον λύκο, μεσούσης της κρίσης, να φορέσει την «αθώα» προβιά του εθνικιστή. Ξαφνικά οι επιθέσεις κουρεμένων Χρυσαυγιτών σε μετανάστες και αριστεριστές (τουλάχιστον φανερά) περιορίστηκαν στα κλεμμένα από το ΠαΣοΚ συνθήματα στους τοίχους, όπως «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες», καθώς και στα ρατσιστικά συνθήματα, όπως «Εξω οι ξένοι από τη χώρα».
Μέλη της Χρυσής Αυγής άρχισαν να υποκαθιστούν την Αστυνομία συνοδεύοντας ανυποψίαστους ηλικιωμένους ΑΤΜ των τραπεζών και - το σημαντικότερο - από τη μία ημέρα στην άλλη ο ηγέτης του κόμματος (και δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων) άρχισε να αποστασιοποιείται και από τον... φασισμό: «Ο φασισμός είναι δαιμονολογία. Φασισμός στην Ιταλία σήμαινε ότι πίσω απ' αυτόν βρίσκεται το κράτος. Εμείς εδώ στην Ελλάδα πιστεύουμε στο Εθνος, στο εθνικό κράτος. Αλλωστε δεν χαιρετούσαν και Ελληνες του Μεταξά έτσι; Δεν χαιρετούσε έτσι και ο σερ Οσβαλντ Μόσλεϊ, ηγέτης της Βρετανικής Ενωσης Φασιστών, που όμως πολέμησε τους Γερμανούς;» λέει. Και για τον ναζιστικό χαιρετισμό που εθεάθη να φωτογραφίζεται στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής τον θεωρεί... παρεξήγηση και ότι είναι ζήτημα... μοιρών.

Ο φασισμός είναι ζήτημα... μοιρών

Ο Χίτλερ ύψωνε το χέρι του κατά 90 μοίρες όταν χαιρετούσε, αλλά ο ίδιος το υψώνει κατά 75 μοίρες, για να χαιρετίσει όμως, όπως λέει, τον Απόλλωνα, τον θεό του Ηλιου. Αν και ισχυρίζεται ότι το Καταστατικό του κόμματός του δεν προβλέπει «επίσημο χαιρετισμό», εν τούτοις μέλη της Χρυσής Αυγής σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούν τον φασιστικό χαιρετισμό και όλοι προφανώς ενθυμούνται την πορεία του σώματος των Βατραχανθρώπων (παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010), όταν οι δύο επικεφαλής τους - σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα, μέλη της Χρυσής Αυγής - φώναζαν ρατσιστικά και εθνικιστικά συνθήματα.

Αλλαξαν ακόμη και θρησκεία, προφανώς για να διεισδύσουν στην κοινωνία. Ως το 2002 πολλά δημοσιεύματα της Χρυσής Αυγής υμνούσαν το Δωδεκάθεο (που ταιριάζει με τον μύθο των αρίων φυλών), τον θεό Πάνα, ακόμη και τον... Εωσφόρο. Τα τελευταία χρόνια έκαναν στροφή 180 μοιρών και άρχισαν να γράφουν και να μιλούν για τη χριστιανική ορθοδοξία, για την ηθική που πρέπει να επικρατεί στον χριστιανισμό, και τα εγκαίνια των γραφείων τους άρχισαν πλέον να γίνονται με τις ευχές και το λιβανιστήρι παπάδων, μοναχών κτλ.
Υπάρχουν όμως άλλες σταθερές που δεν πρόκειται να αλλάξουν, όπως η αντίθεσή τους στους ομοφυλόφιλους (τους «π...δες», όπως τους αποκαλούν) αν και, όπως λέγεται, υπήρξαν καταγγελίες για παιδοφιλία και ομοφυλοφιλία για ορισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής: «Ξέρετε πόσοι ομοφυλόφιλοι έχουν ψηφίσει ως τώρα και ΝΔ και ΠαΣοΚ; Εμείς την ομοφυλοφιλία τη θεωρούμε ανωμαλία» απαντά όταν ερωτάται σχετικά ο ηγέτης του κόμματος που θεωρεί «κατακριτέες πράξεις» τόσο την ομοφυλοφιλία όσο και την παιδοφιλία. Και σταματά αμέσως τη συζήτηση εδώ.

«Περνάει ο στρατός, της Ελλάδος φρουρός»

Κατήρτισαν ψηφοδέλτια σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες με υποψηφίους στην πλειονότητά τους απόστρατους αξιωματικούς του Στρατού, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής και των Βατραχανθρώπων, παρουσίασαν προεκλογικό πρόγραμμα, μακιγιάροντας το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής με στοιχεία αντικαπιταλιστικά, «σοσιαλιστικά» (εθνικοποίηση τραπεζών και άλλα), φιλολαϊκά και σούπερ εθνικιστικά (επανάκτηση της Βόρειας Ηπείρου και απελευθέρωση των Κατεχομένων της Κύπρου, άμεση απέλαση όλων των ξένων και επαναφορά του καθεστώτος για τις νάρκες διασποράς στα σύνορα) και, φυσικά, αντιμνημονιακά.
Ζητούν άμεση καταγγελία του μνημονίου, λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους από το 1974, διαγραφή των τραπεζικών χρεών, θέσεις για το μνημόνιο που δεν διαφέρουν από τις θέσεις ενός μεγάλου τμήματος των κομμάτων της Αριστεράς. Επίσης είναι αντίθετοι στους Αμερικανούς και σε καθετί το αμερικανόφερτο, όπως βεβαίως και στους Τούρκους. Ακόμη και στα τουρκικά σίριαλ επιτίθενται, τα οποία στοχεύουν, όπως σημειώνουν, «στην απαξίωση του ελληνικού πολιτισμού και στο να ξεχαστούν τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις του έθνους».

Μεταμορφώσεις
Ψαρεύουν στη λίμνη της λαϊκής οργής
Η Χρυσή Αυγή επιτίθεται με σφοδρότητα εναντίον των κομμάτων των κκ. Καμμένου και Καρατζαφέρη (άνοιξε ήδη πόλεμο μαζί τους), επειδή προφανώς θεωρεί ότι αντλεί από τον ίδιο εκλογικό κουβά. «Φασίστες» αποκαλεί τους Χρυσαυγίτες ο κ. Καρατζαφέρης, και μάλιστα τις κατηγορίες αυτές τις εκτοξεύει από το βήμα της Βουλής: «Εψαξα σήμερα λίγο το θέμα και είδα ότι 15 εξώφυλλα του περιοδικού του κόμματος αυτού φιλοξενούν τον Χίτλερ, τον Γκέμπελς, τον Ρούντολφ Ες, τη σβάστικα που μας οδηγεί. Εκεί φτάσατε τα πράγματα, σε αυτή την εσχάτη προδοσία, αυτά τα ακραία κόμματα να αποτελούν λιμάνι για τον απελπισμένο κόσμο» είπε στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Είναι αλήθεια - και σε αυτό συμφωνούν κοινωνιολόγοι αλλά και πολιτικοί - ότι ακραία φασιστικά κόμματα (ή εθνικιστικά, όπως ορισμένα αυτοαποκαλούνται) εκμεταλλεύονται τις κοινωνικές εκρήξεις, την οικονομική κρίση, τη φτώχεια, το σαθρό πολιτικό σύστημα και ψαρεύουν «ψηφαλάκια» στο εκλογικό σώμα υποδυόμενοι κάτι άλλο από αυτό που είναι. Ενδύονται δηλαδή με φιλολαϊκό μανδύα σε μια προσπάθεια να παραπλανήσουν τους ψηφοφόρους, οι περισσότεροι από τους οποίους μάλλον δεν διάβασαν κείμενα της Χρυσής Αυγής περί Δημοκρατίας: «Η Δημοκρατία είναι και αυτή από τις μεγαλύτερες απάτες του συστήματος. Εμείς οι Εθνικιστές δεν επιθυμούμε κάποια βελτίωση των - έτσι κι αλλιώς - σάπιων και σαθρών δομών του υπάρχοντος συστήματος. Αντίθετα, αγωνιζόμαστε για την ανατροπή του, ως βασική προϋπόθεση για τη Σωτηρία και Αναγέννηση του Λαού μας» γράφτηκε πριν από λίγους μήνες στο περιοδικό του κόμματος.

ΒΗΜΑ

Απο  κουρδιστο πορτοκάλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου