Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Καλοφάγωτη !!!Άλλη μια κυβέρνηση, έτοιμη και προορισμένη να υπηρετήσει πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα. Οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, που συμπιέζουν χρόνια την Ελλάδα και απομυζούν τον πλούτο της. Ξέρω ότι πολλοί αναγνώστες αυτό το θεωρούν υπερβολικό, αλλά λυπάμαι. Συμβαίνει έτσι ακριβώς. Και αυτή η κυβέρνηση, η επονομαζόμενη και «εθνικής σωτηρίας», θα φροντίσει κυρίως, αν και όχι μόνο, να ισχυροποιήσει μια χούφτα συμφέροντα, να τους δημιουργήσει ασφαλές περιβάλλον δράσης, να τα προστατέψει από «έξαλλους» διαδηλωτές. Θα φροντίσει να σώσει γνωστούς πετρελαιάδες, εφοπλιστές, εργολάβους, μεταπράτες, προμηθευτές, καναλάρχες, για να δικαιώσει από τον τίτλο της τη δεύτερη λέξη, την «σωτηρία». Το «εθνική», έτσι κι αλλιώς είναι λίγο φλού…

Άλλη μια κυβέρνηση που στην φρασεολογία της, η λέξη «λαός», θα παίζει συνεχώς.
Αλλά θα παίζει μόνο εκεί. Σε λίγες μέρες από σήμερα αυτός ο λαός θα γίνει παρείσακτος, ενοχλητικός και αν αποφασίσει να διαμαρτυρηθεί και να εναντιωθεί, στο αναγεννητικό έργο της κυβέρνησης, θα γίνει και εχθρός λαός. Στην καλύτερη περίπτωση θα του πετάξουν μερικά ψίχουλα που θα περισσέψουν από κάποια μοιρασιά, αλλά και αυτό δεν προβλέπεται λόγω της δυσμενούς συγκυρίας…
 

Άλλη μια κυβέρνηση, που όταν χτυπάει το τηλέφωνο του υπουργού με κλήση από τον επώνυμο επιχειρηματία, θα απαντά σούζα ο πρόθυμος υπουργός, ενώ όταν διεκδικεί ισοτιμία ο ανώνυμος πολίτης θα περιφρονείται από τον πολυάσχολο υπουργό. Άλλη μια κυβέρνηση υπάλληλος των ευρωπαϊκών οργανισμών, πρόθυμος εκτελεστής των εντολών της Τρόικας και του ΔΝΤ.
 
Άλλη μια κυβέρνηση, δέσμια του πολιτικού κόστους, της επικοινωνιακής τακτικής, της ψεύτικης φιλολαϊκής εικόνας, των ματαιόδοξων στελεχών, των μικροπρεπών συμπεριφορών, της αναποτελεσματικότητας, της τσαπατσουλιάς. Άλλη μια κυβέρνηση χωρίς έμπνευση και τόλμη, φαντασία και πρωτοτυπία. Άλλη μια κυβέρνηση μπαλωμάτων, αρπακόλας, εντυπωσιοθηρίας, απομίμηση του κακού εαυτού όλων των προκατόχων της.

Προτρέχεις θα πουν κάποιοι. Ναι, θα απαντήσω. Αλλά μάλλον θα δικαιωθώ.
Όχι ότι αυτό είναι κάτι ευχάριστο, ούτε κάποιο κατόρθωμα. Η πρόβλεψη για το μέλλον αυτής της κυβέρνησης, είναι πολύ εύκολη υπόθεση, αρκεί να κάνεις δύο απλές συνδυαστικές σκέψεις: Την αποτελούν δύο κόμματα, στην ουσία σάπια, εδώ και καιρό, με πολιτικό προσωπικό κουρασμένο, φθαρμένο και διεφθαρμένο. Την στηρίζει και ένα τρίτο κόμμα, της ερμαφρόδιτης αριστεράς, με ακατάσχετη σοβαροφάνεια και εξουσιομανία. Την στηρίζουν επίσης διαπλεκόμενα ΜΜΕ και αδίστακτοι παπαγάλοι. Αυτήν η κυβέρνηση τελεί υπό την αιγίδα, ενός ανήθικου πέπλου. (Την στηρίζει επίσης και κόσμος, το 48%, θα πει κάποιος. Αυτοί δεν πιάνονται γιατί με την ίδια ευκολοπιστία και ποσοστά έχουν στηρίξει στο παρελθόν ανάλογες σαβούρες). 

Η κυβέρνηση αυτή θα αποτύχει δυστυχώς, επειδή είναι μια μνημονιακή κυβέρνηση
. Βαθειά μνημονιακή. Άρα στην συνείδηση την δική μου, αποτυχημένη, ξεπουλημένη, προδοτική, καταστροφική. Καλείται να εφαρμόσει συνταγές θανάτου για το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού. Η διαφορά με την προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι αυτή έχει την έγκριση  του κόσμου (με τον τρόπο και το ποσοστό που δόθηκε…). Αυτή η έγκριση όμως δεν την δικαιώνει, ούτε την μετατρέπει σε επιτυχημένη. Για τους δύσπιστους ή τους υπομονετικούς ή τους καλόπιστους, μένει να αποδειχτεί η επιτυχία της κυβέρνησης αλλά και  η επιτυχία της επιλογής του κόσμου.

Μέχρι τότε ας ετοιμάζονται οι επόμενοι. Και μέχρι τότε ας ετοιμαζόμαστε όλοι.


Καλοφάγωτη… και καλή χώνεψη.


Απο redflyPlanet      Θύμιος Καλαμούκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου