Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Η αυριανή κυβέρνηση αριστεράς, πόσα από αυτά τα εφιαλτικά μέτρα θα καταργήσει;


Κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορεί να αποκαλείται καμία κυβέρνηση που δεν θα καταργήσει αμέσως, αυτά που οι προηγούμενοι ψήφισαν, κόντρα στο δίκιο, την λογική αλλά και την οικονομική λογική.

Και αυτά είναι:


Μείωση του αφορολόγητου ορίου από τις 12.000 ευρώ στις 8.000 ευρώ, αρχικά και στις 5.000 μέχρι στιγμής.

 

Επιβολή έκτακτης εισφοράς σε όλους τους εργαζόμενους που έχουν εισόδημα πάνω από 857 ευρώ το μήνα με την προκλητική ονομασία «εισφορά αλληλεγγύης».
 

Ειδική εισφορά για όλες τις επικουρικές συντάξεις άνω των 300 ευρώ το μήνα.


Αύξηση συντελεστών ΦΠΑ, αύξηση από 41 στα 53 αρχικά και στα 61 στη συνέχεια, λεπτά του ευρώ του ειδικού φόρου κατανάλωσης για κάθε λίτρο βενζίνης, αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα και ποτά, αύξηση των τελών κυκλοφορίας.Επιβολή του λεγόμενου «τέλους για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα», το γνωστό χαράτσι, μέσω της ΔΕΗ.Κατακρεούργηση φορολογικών απαλλαγών, σε εκπτώσεις από το φόρο εισοδήματος για τους τόκους στεγαστικών, φροντιστηρίων κλπ.Μείωση μισθών δημοσίων υπαλλήλων από 10 έως 40%.Μείωση κατά 22% του κατώτερου μισθού που προέβλεπε η Εθνική Γενική Συλλογική σύμβαση εργασίας. Από 751,39 μεικτά για έναν άγαμο χωρίς προϋπηρεσία, πάνε στα 586 ευρώ μεικτά.Για τους νέους έως 25 ετών ο κατώτερος μισθός διαμορφώθηκε σε 511 ευρώ μεικτά, αφού μειώθηκε κατά 32%.Μείωση της φορολογικής έκπτωσης για τα παιδιά των φορολογουμένων.

Αύξηση αντικειμενικών ορίων διαβίωσης.


Μείωση του επιδόματος ανεργίας από 461 ευρώ το μήνα στα 360 ευρώ.

 

Κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και μετατράπηκε σε επίδομα περίπου 900 ευρώ, που χορηγείται τμηματικά.


Μείωση κατά 10% έως 30% των επικουρικών συντάξεων από 200 ευρώ και πάνω.Μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 5%, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα ασφαλιστικά ταμεία.Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά, μερικά από όσα φρικτά υλοποίησαν κατά ενός λαού, οι στιγματισμένοι εγκληματίες της ιστορίας.Όπως θα αντιληφθήκατε είναι οικονομικά μέτρα.Λείπουν τα θεσμικά, εργασιακά, ασφαλιστικά κλπ. (στο αυριανό σημείωμα). Είναι μέτρα που υπάρχουν στα δύο μνημόνια και στα μεσοπρόθεσμα.Η αυριανή κυβέρνηση Σαμαρά, δεν θα καταργήσει ούτε ένα, μάλλον θα προσθέσει στον μακάβριο κατάλογο.Η αυριανή κυβέρνηση αριστεράς, πόσα από αυτά θα καταργήσει;Αν πιστέψουμε τα λόγια και τις δηλώσεις στελεχών της, όλα.Διότι αυτά είναι μνημόνιο και το μνημόνιο, έχει ήδη καταγγελθεί… ή θα καταγγελθεί…Επειδή όμως η λιγούρα για το Ευρώ και την Ευρώπη είναι πολύ μεγάλη, νιώθω ότι η όποια απόπειρα κατάργησης θα σκοντάψει στην «αναγκαία μας παρουσία στην Ευρώπη…».Επίσης πολλά από τα παραπάνω ισχύουν στην αναπτυγμένη Ευρώπη και χωρίς μνημόνια, και κυρίως ισχύουν αρκετά χρόνια πριν έρθει η κρίση.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου