Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η Λαγκάρντ διώχνει τον Τόμσεν από την Αθήνα


Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τα έκανε μούσκεμα και οσονούπω θα φύγει άρον – άρον


Του Λουκιανού Κάλλιμπαν

Άβολα νοιώθει ο επικεφαλής της τρόικας κ. Πωλ Τόμσεν μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής κι αφού τα έκανε μούσκεμα με ό,τι ασχολήθηκε. Ζητεί να αποχωρήσει από τη θέση του όσο πιο γρήγορα γίνεται και να μετατεθεί σε άλλη χώρα, όπως διαρρέεται από έγκυρους οικονομικούς κύκλους.

Την ίδια στιγμή, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Κριστίν Λαγκάρντ δεν φαίνεται να έχει αντίρρηση αφού κι εκείνη δεν κρύβει τον εκνευρισμό της από τη συμπεριφορά του κ. Τόμσεν προς την κυβέρνηση Παπαδήμου, την προκλητική ζωή που κάνει ο υφιστάμενός της στην Αθήνα (σ.σ. ο οποίος δεν άφηνε κραιπάλες σε μπουζούκια και εμφανίσεις στα καλύτερα εστιατόρια), αλλά και για τις κακές επιδόσεις στα καθήκοντά του. Η κ. Λαγκάρντ φέρεται να αναζητεί εδώ και καιρό το καταλληλότερο πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον κ. Τόμσεν.


Λέγεται το τελευταίο διάστημα ότι έχει βολιδοσκοπηθεί ο αναπληρωτής διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ κ. Αμπέμπε Σελασιέ ως πιθανός αντικαταστάτης του κ. Τόμσεν. Είναι το ίδιο πρόσωπο που τον άλλαξε και στην Πορτογαλία, όπου το στέλεχος του Ταμείου δεν άφησε και το καλύτερο όνομα.


Το άγχος του κ. Πωλ Τόμσεν περιέγραψε σε δημοσιογράφους ελληνικής οικονομικής εφημερίδας και η βρετανίδα οικονομολόγος κ. Βίκυ Πράις, η οποία συμμετείχε στο ίδιο πάνελ μαζί του σε συζήτηση για την Ελλάδα στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου. Η κ. Πράις είπε στους δημοσιογράφους ότι από τον Δεκέμβριο σκέφτεται να φύγει ο κ. Τόμσεν από την Ελλάδα.
Διαβάστε επίσης:
 Απο .newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου