Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Όλι Ρεν αρνείται να δημοσιεύσει τις εκθέσεις της BlackRockΑνακοίνωση σχετικά για τις εκθέσεις της BlackRock για την περιουσία του ελληνικού δημοσίου, έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία, ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρεν, αρνείται να τις δημοσιοποιήσει.

Η ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Όλι Ρέν, αρνείται να δημοσιοποιήσει, τόσο το πόρισμα της BlackRock, όσο και τον κατάλογο με τις εκτιμώμενες αξίες των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου που πρόκειται να ξεπουλήσουν, και τον οποίο γνωρίζουν. Αυτό προκύπτει από απαντήσεις του Επιτρόπου Όλι Ρέν, σε γραπτές ερωτήσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή».

Ο κ. Χουντής στις ερωτήσεις του, που αφορούσαν «την κεφαλαιακή ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών και το πρόγραμμα ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας», σύμφωνα με την ανακοίνωση ζητούσε να δοθούν στη δημοσιότητα, τόσο τα στοιχεία της έρευνας που διενέργησε η εταιρεία BlackRock για την κατάσταση κάθε ελληνικής τράπεζας, όσο και τον κατάλογο με τις εκτιμώμενες τιμές, για κάθε ένα περιουσιακό στοιχείο του δημοσίου, που έχει, και πρόκειται να, ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή, στο Ταμείο, όπου μεταβιβάζονται δημόσιες επιχειρήσεις αλλά και δημόσια ακίνητη περιουσία.

Στην απάντηση του ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρέν όπως επισημαίνει η ανακοίνωση:
  • Αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση της BlackRock, τονίζοντας ότι «οι ζητούμενες πληροφορίες παραμένουν εμπιστευτικές μέχρι τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων των τραπεζών για ολόκληρο το έτος 2011», και,
  • Επικαλείται λόγους «ευαισθησίας» και «εμπιστευτικότητας» των πληροφοριών για να μη δημοσιοποιήσει τις εκτιμώμενες τιμές των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου».

«Τα κόμματα του Μνημονίου κρατούν ως μυστικό τις πραγματικές ζημιές των τραπεζών - που λίγες μέρες πριν τις εκλογές πήραν στα τυφλά 18 δις ευρώ άνευ όρων - αλλά και τον κατάλογο με τις εκτιμώμενες αξίες των δημοσίων επιχειρήσεων και των άλλων περιουσιακών στοιχείων, που πρόκειται να ξεπουλήσουν, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό γίνεται για να μην αποκαλυφθεί το μέγεθος του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, που έχουν συμφωνήσει με το ΔΝΤ και την ΕΕ» δήλωσε ο κ. Χουντής.

Απο iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου