Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ολλανδός ευρωβουλευτής: Το όνομα των Σκοπίων είναι Μακεδονία και της Ελλάδας Πρώην Οθωμανική Δημοκρατία !!!


Παρά τη χθεσινή ομόφωνη απόφαση  του ΝΑΤΟ σύμφωνα με την οποία  δεν τίθεται ζήτημα ένταξης των Σκοπίων χωρίς να επιλυθεί προηγουμένως το ζήτημα της ονομασίας, ο ευρωβουλευτής της Ολλανδίας, Γιόχανες βαν Μπάαλεν φαίνεται  πως  επιχειρεί  να λύσει «προσωπικά» το θέμα προχωρώντας σε πρωτοφανείς  προκλητικές  δηλώσεις!
 
 «Το όνομά σας είναι Μακεδονία και αυτή είναι η στάση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» δήλωσε ο ευρωβουλευτής της Ολλανδίας κατά τη διάρκεια  της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι.
 
 Ο κ. Μπάαλεν, ωστόσο,  δεν περιορίστηκε στο σχόλιο αυτό, αλλά συνέχισε ακάθεκτος: «Αφού η Ελλάδα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το όνομα Πρώην Οθωμανική Δημοκρατία, τότε πως εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας;» υπογραμμίζοντας  με αυτόν τον τρόπο την εκτίμηση του ότι « η Ελλάδα δε μπορεί να αντιτάσσεται στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις διεθνείς σχέσεις με την «Μακεδονία», την Ευρωζώνη και την Ε.Ε.»
 
Μάλιστα ο ευρωβουλευτής προέτρεψε τη διεθνή  κοινότητα  να αγνοήσει τη χώρα μας «αναγνωρίζοντας τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα».
 
Από την πλευρά του ο  κ.Πόποσκι. σημείωσε ότι στόχος των Σκοπίων  είναι να καταστούν   πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ, γιατί αυτό «είναι το δίκαιο και το έγκυρο αφού συμβάλλουν στις αποστολές του » ενώ συμπλήρωσε ότι σε αυτό «συνηγορεί   και η  σχετική  ετυμηγορία της Χάγης».
.
Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε τον εν λόγω αχαρακτήριστο ολλανδό ευρωβουλευτή μαζί με το γερμανό Χατζημαρκάκη, που είχε δηλώσει παλαιότερα στη Bild (δείτε εδώ) ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει όνομα. Προφανώς ο Μπάαλεν του βρήκε τη λύση: “Πρώην Οθωμανική Δημοκρατία” !
 
Απο papaioannou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου