Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Δημοψήφισμα για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο και όχι για το ευρώ


Ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο για «συστηματικά επιχειρούμενη διαστρέβλωση των θέσεων του» απο δημοσιεύματα, σχετικά με το ζήτημα του δημοψηφίσματος, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας ότι «δεν τίθεται θέμα εξόδου από το ευρώ».

«Η συστηματικά επιχειρούμενη διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως μόνο σκοπό τη διάσωση των δυνάμεων του μνημονίου και της πολιτικής που αποδομεί την Ευρωπαϊκή Ένωση και διαλύει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Το δημοψήφισμα που έχει προτείνει εδώ και μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ αφορά στο Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας, όπως θα κάνει το προσεχές διάστημα και η Ιρλανδία. Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τίθεται θέμα εξόδου από το ευρώ. Αυτοί που οδηγούν τη χώρα έξω από το ευρώ και διαλύουν την ευρωζώνη είναι οι ίδιοι που εμμένουν στις μνημονιακές πολιτικές» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Υπενθυμίζουμε ότι οι μόνοι που έχουν προτείνει δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη είναι ο κ.Παπανδρέου και η κ. Μέρκελ, εκβιάζοντας επί της ουσίας τον ελληνικό λαό που δεν θεωρεί μονόδρομο τη δημοσιονομική λιτότητα και τα μνημονιακά μέτρα. Οι τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ  σε υποθετικά ερωτήματα για τη μελλοντική στάση της χώρας αναφορικά με τη δανειακή σύμβαση λαμβάνουν υπόψη τους ότι το τελικό κριτήριο όλων των αποφάσεων μιας αριστερής και προοδευτικής κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι άλλο από τις ανάγκες του ελληνικού λαού, η κρίση του οποίου δεν είναι κάτι που εμείς φοβόμαστε. Αυτός που μπορεί σε τελική ανάλυση να αποφασίσει για το μέλλον του είναι ο ίδιος ο λαός» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
papaioannou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου