Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Το συρτάκι Στυλιανίδη Φούχτελ. Μπράβο γερμανοτσολιά μου !!!


 Με τον τίτλο «Συρτάκι προς τιμή του προσκεκλημένου» παρουσιάζει η γερμανική εφημερίδα «Schwarzwälder Bote» την χθεσινή επίσκεψη του Ευριπίδη Στυλιανίδη στην πόλη Μπαντ Βίλντμπαντ.


«Ο έλληνας υπουργός παραβρέθηκε σε εκδήλωση συνοδευόμενος από τον Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, ομοσπονδιακό υφυπουργό εργασίας και εντεταλμένο της Άνγκελα Μέρκελ για την ελληνογερμανική συνεργασία στον τομέα της αυτοδιοίκησης» αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ.
 
«Προς τιμήν του υψηλού καλεσμένου οι μουσικοί της πόλης έπαιξαν συρτάκι που χόρεψαν ο δήμαρχος Κλάους Μακ, o κ. Φούχτελ και ο κ. Στυλιανίδης. Για την εκδήλωση είχε ετοιμαστεί και μία μεγάλη «ελληνο-γερμανική τούρτα», την οποία, στη διάρκεια της εορταστικής εκδήλωσης, έκοψε ο έλληνας υπουργός, και η οποία προσφέρθηκε στη συνέχεια στους παριστάμενους».
 
Ο κ.Στυλιανίδης βρέθηκε στο κρατίδιο της Εσης και είχε συνάντηση με τον υπουργό ευρωπαϊκών υποθέσεων του κρατιδίου Γιέργκ-Ούβε Χαν για την υπογραφή συνεργασίας στην επιμόρφωση νεαρών Ελλήνων στη Γερμανία.
 
Ο κ.Φούχτελ χαρακτήρισε την επαγγελματική εκπαίδευση ως κινητήρια δύναμη για οικονομική ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα και σταθερότητα. «Για την Ελλάδα, ο τουρισμός είναι σημαντικός τομέας της οικονομίας, ο οποίος συνεισφέρει σε ετήσια βάση ποσοστό μεγαλύτερο του 18% του ΑΕΠ της και 700.000 θέσεις εργασίας», είπε. «Παρά ταύτα υπάρχουν ελλείψεις σε ειδικευμένο προσωπικό και γι΄αυτό υποστηρίζουμε της Ελλάδα με παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και τεχνογνωσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου