Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Για τον ιστορικό του μέλλοντος 14-11-2013



 Μπορεί να απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία από τα κόμματα της συγκυβέρνησης η ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχαν υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, για τη διαδικασία συζήτησης με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος του νομοσχεδίου που εμπεριέχει τις 6 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αλλά το παραπάνω video θα πρέπει να αρχειοθετηθεί για τον ιστορικό μελετητή αλλά και ίσως να χρειαστεί σε δίκες που μπορεί να διεξαχθούν στο μέλλον για του σύγχρονους δοσίλογους ή "Τσολάκογλου"  όπως έχουν καθιερωθεί στην πλειονότητα του ελληνικού λαού΄. (βλέπε και ΙΙΙ Μνημόνιο)
 
Είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων, με την κυβέρνηση να κατηγορεί την αντιπολίτευση για πολιτικές σκοπιμότητες και την αντιπολίτευση να εμμένει στην άποψη για κατάλυση των κοινοβουλευτικών και δημοκρατικών λειτουργιών, αλλά και για παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.
 
Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικαλούμενη και σειρά διατάξεων του Συντάγματος, υποστήριξε ότι με τον τρόπο που νομοθετεί η κυβέρνηση καταλύεται η δημοκρατική λειτουργία του κοινοβουλίου και του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας και εκχωρείται η εθνική κυριαρχία, ενώ το ελληνικό δημόσιο παραιτείται από τη ρήτρα ασυλίας.
 
Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο Προκόπης Παυλόπουλος υποστήριξε ότι όσα επικαλείται η Ζωή Κωνσταντοπούλου στηρίζονται σε εσφαλμένη ερμηνεία της δανειακής σύμβασης και άγνοια της πραγματικότητας για τους όρους που περιέχει.
 
Σε σύντομη παρέμβασή του, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, επέκρινε τις σημερινές θέσεις του Π. Παυλόπουλου, ο οποίος, σημείωσε, ως αντιπολίτευση μιλούσε για ευθεία παραβίαση του Συντάγματος στο πρώτο μνημόνιο. «Δεν παίρνω ούτε μία λέξη γιατί αυτά είναι αυτονόητα. Και σήμερα πιστεύω απολύτως στην αντισυνταγματικότητα του πρώτου μνημονίου. Αλλά τι σχέση αυτό με τη δανειακή σύμβαση;» αντέτεινε ο Π. Παυλόπουλος. ...
 
[ΣΣ: Αντισυνταγματικές οι επιδιώξεις του μνημονίου, αντισυνταγματική η “εξουσία” της Τρόικας]
O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έκανε λόγο για απαράδεκτους ισχυρισμούς περί παράδοσης του εθνικού πλούτου που δημιουργούν φόβο στον ελληνικό λαό και την εντύπωση ότι ο πολιτικός κόσμος τον ξεπουλάει.
 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, μίλησε για διαδικασία που είναι για γέλια και θα ήταν εξαιρετική κωμωδία αν δεν ήταν επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας.
 
«Η ίδια ρήτρα υπάρχει στο μνημόνιο της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Κύπρου. Και αυτός ο πολιτικός κόσμος είναι μειοδότες;» ρώτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης.



Πηγη stoxasmos-politikh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου