Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Πυροβολούσε αδιακρίτως έξω απο το πολυτεχνείο το 73.. Οι θιασώτες του τον αντιγράφουν ακόμα και σήμερα


Στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε η κηδεία του τελευταίου αμετανόητου χουντικού Νίκου Ντερτιλή, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 90 ετών την περασμένη Δευτέρα. Η Χρυσή Αυγή έδωσε το «παρών», ενώ ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, που τέλεσε και την νεκρώσιμη ακολουθία, συνέκρινε τον αμετανόητο χουντικό «με τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη». Κατά τη στιγμή μάλιστα του ενταφιασμού έπεσαν πυροβολισμοί, για τους οποίους προσήχθη στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής ένας 22χρονος.  

 flah back

  Το 1943 η κηδεία του Κωστή Παλαμά μετατράπηκε σε αντικατοχική διαδήλωση. Ο λαός τίμησε τον ποιητή του "Γκρεμιστή". Το 2013 σε μια υποτιθέμενη δημοκρατία στο ίδιο νεκροταφείο στην κηδεία του χουντικού Ντερντιλή ,νεοναζί πυροβολούν στον αέρα ανενόχλητοι από την αστυνομία .
Το 1943 πλήθος λαού άρχισε να συγκεντρώνεται στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας για να αποτίσει το ύστατο χαίρε στον μεγάλο ποιητή, αλλά και για να εκφράσει τα αντικατοχικά του αισθήματα.
Το 2013 ο καταδικασθείς για τα βασανιστήρια της ΕΑΤ - ΕΣΑ Θεοφιλογιαννάκος εξεφώνησε επικήδειο , χαρακτηρίζοντας τον Ντερτιλή «ήρωα που απελευθέρωσε ελληνικό έδαφος» ενώ φασιστονεοναζεί νοσταλγοί της Χούντας φωνάζουν : «Ελλάς –Ελλήνων-Χριστιανών» .
κι ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος, παρομοιάζει τον αμετανόητο χουντικό και δολοφόνο εκδημήσαντα με «τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη».
Το 1943 χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους της Αθήνας με σύνθημα «Κάτω η επιστράτευση» διασπά τον αστυνομικό κλοιό, επιτίθεται στη Βουλή και καταστρέφει το γραφείο του κατοχικού Πρωθυπουργού. Από τις συγκρούσεις σκοτώνονται 3 και 30 τραυματίζονται σοβαρά.
Το 2013 σύρονται 35 ΠΑΜΙΤΕΣ στα δικαστήρια κατηγορούμενοι προβοκατόρικα για φθορές στο γραφείο του Υπουργού εργασίας.
 

Το 1943 πάνω απο τον τάφο του Παλαμά ο λαός τραγουδούσε με πάθος. Κάποιος φώναξε “Ζήτω η ελευθερία του πνεύματος”. Αλλά ο κόσμος ήθελε ελευθερία σκέτη και φώναζε “Ζήτω η Ελευθερία”.>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου