Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ""ΑΝΑΠΤΥΞΗ ""

ΕΚΤ: Στα 777 δισ. ευρώ οι overnight καταθέσεις

Στο επίπεδο ρεκόρ των 777 δισ. ευρώ ανήλθαν οι overnight καταθέσεις των τραπεζών στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στα τρία τέταρτα των χρημάτων που διέθεσε η ΕΚΤ στο Σύστημα μέσω των τριετών δανείων.
 
Οι τράπεζες πήραν 530 δισ. ευρώ αυτήν την εβδομάδα στη δεύτερη προσφορά τριετών δανείων της ΕΚΤ, ενώ στην πρώτη είχαν πάρει 490 δισ. ευρώ.
 
Έχοντας λάβει τα χρήματα της ΕΚΤ την Πέμπτη, τα στοιχεία για τα ποσά που κατατέθηκαν στην Κεντρική Τράπεζα την Παρασκευή έδειξαν ότι οι τράπεζες «παρκάρισαν» 446,9 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ.
 
Τα υψηλότατα επίπεδα καταθέσεων καταδεικνύουν την συνεχιζόμενη έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών, ως αποτέλεσμα της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.
 
Σημειώνεται ότι οι τράπεζες παίρνουν επιτόκιο μόλις 0,25% για τα χρήματα που καταθέτουν στην ΕΚΤ, έναντι του σχεδόν 1% που θα μπορούσαν να λάβουν εάν δάνειζαν τα χρήματα αυτά για τρεις μήνες στην ανοικτή αγορά.

Σχόλιο : Η πλήρης κατάρρευση του συστήματος: Οι τράπεζες δανείζονται από την ΕΚΤ (LTRO) με 1% και της καταθέτουν πίσω τα χρήματα που τους δάνεισε με 0,25% !!! Δηλαδή πληρώνουν για να νιώθουν ασφαλείς. Η ασφάλεια πλέον δεν αντισταθμίζεται από κανένα κέρδος !!! 

Πηγη papaioannou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου