Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

«Η Ελλάδα πρέπει να παράγει ρεύμα για την Ευρώπη»

 

 

Ρεύμα από ανανέωσιμες πηγές προτείνει ο επίτροπος Έτινγκερ
 

Την αναγκαιότητα της εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα, μία διαδικασία η οποία εκτός των άλλων ωφελειών θα δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας επισημαίνει ο Ευρωπαίος επίτροπος Ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Der Spiegel».


Ο επίτροπος προτείνει ακόμη στους ιθύνοντες να εκμεταλλευθούν τα κοινοτικά προγράμματα με συγχρηματοδότηση.

Σε αναφορά του στην επίσκεψη του Λουκά Παπαδήμου στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «μας περιέγραψε τον σημαντικό ρόλο που παίζει για την οικονομική σταθεροποίηση της χώρας του το θέμα της ενέργειας»

» Αυτή τη στιγμή οι Έλληνες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το πετρέλαιο. Πρέπει να σταματήσουμε όλες τις μονάδες παραγωγής ενέργειας με βάση το πετρέλαιο στην Ελλάδα και να αναπτύξουμε την ηλιακή ενέργεια. Έτσι, θα δημιουργούνταν και νέες θέσεις εργασίας, αλλά και το κράτος θα εξασφάλιζε μια αξιόπιστη πηγή εσόδων».

Σε ό,τι αφορά το κόστος των έργων ο Γκ.Έτινγκερ σημείωσε ότι «αφενός μπορούμε να προτείνουμε στους Έλληνες να εκμεταλλευτούν κοινοτικά προγράμματα με συγχρηματοδότηση, αφετέρου μπορούμε μεσοπρόθεσμα να χρησιμοποιήσουμε τις ενισχυτικές δυνατότητες που διαθέτουμε, προκειμένου να δικτυώσουμε ταχύτερα την Ελλάδα με τα κράτη-μέλη.

» Τρίτον, μπορούμε να εξετάσουμε αν οι χώρες, βάσει της οδηγίας που καθορίζει σε τι ποσοστό μπορούν να αναπτύξουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μπορούν να συνυπολογίζουν και επενδύσεις σε άλλα κράτη-μέλη. Και η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να ‘ανοίξει’ τον νόμο περί ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

πηγή:in.gr  


ΣΧΟΛΙΟ: "Κ" Η τελευταία παράγραφος  δίνει και το στίγμα των προθέσεων..Στην Ευρώπη των δυο ταχυτήτων απο πελάτες και καταναλωτές  των ανεπτυγμένων χωρών,μεταβαλόμαστε  σε σκλάβους..φτηνά εργατικά χέρια για εξυπηρέτηση των αναγκών τους .Το κόκκαλο που πετάνε ειναι οι νέες θέσεις εργασίας ( αφου πρώτα εξασφάλισαν τους μισθούς πείνας και εξαθλίωσης..).Και βέβαια οι τομείς "ανάπτυξης" της οικονομίας  ( βλέπε λεηλασίας ), θα καθορίζονται στα διάφορα eurogroup , οχι με βάση το συμφέρον της χώρας,αλλα αυτο των αναγκών των αποικιοκρατών........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου