Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

“Το Μεσολόγγι δεν σκύβει το κεφάλι”


  Μετά τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Μεσολόγγι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς εμφανίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπάκτου, θέλοντας να ενημερώσει το σώμα για την επικοινωνία που είχε με τον υπ.Παιδείας κ.Αρβανιτόπουλο γυρώ από τι εξελίξεις του ΤΕΣΥΔ, ενώ δεν παρέλλειψε να σχολιάσει και τα όσα εξελίχθηκαν νωρίτερα στο Μεσολόγγι.

O ίδιος σχετικά με την στάση του Δημάρχου Μεσολογγίου, κ.Κατσούλη ανέφερε:”Ζήτησα χθες στον Δήμαρχο Μεσολογγίου στην προσπάθεια που έκανα με τον υπουργό να μου δωσει τις “τελευταίες γραμμές άμυνας” και μου τις έστειλε με γραπτό μήνυμα, τον περίμενα στην ομιλία μου να έρθει να μιλήσουμε, όχι όμως με τα κοντάρια και τις σημαίες.Δεν είχα καμία αντίρρηση να κάνει την διαδηλωσή του όχι όμως προς εμένα που είμαι σύμμαχος στην όλη προσπάθεια”.

Ο κ.Σαλμάς ανέφερε επίσης ότι είναι υποχρέωση των βουλευτών του νομού να δώσουν την μάχη για τα τεχνολογικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα:”Η ιστορία δείχνει για τον καθέναν, το θέμα είναι να δώσουν λόγο και αυτοί που δεν κάνουν τίποτα αλλά ρίχνουν ευθύνες προς άλλες κατευθύνσεις και πρόσωπα, o θυμός κάποιον ανθρώπων δεν πρέπει να είναι αυτός που θα διαμορφώσει το μέλλον του τόπου”.
 πηγή :  cityvoice.gr

Δήμαρχος Μεσολογγίου “Το Μεσολόγγι δεν σκύβει το κεφάλι”

Κατσούλης: “Ενορχηστρωτής  της βιας ο Σαλμάς”


ΣΥΡΙΖΑ:«Ο Σαλμάς με τη στάση του δυναμίτισε την συνάντηση με την επιτροπή φορέων»
 

Aνακοινώσεις απο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
 

Η κυβέρνηση ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, «ξέρει» να αντιμετωπίζει τα προβλήματα του Ελληνικού λαού. Με το μαστίγιο ή με το καρότο ο Υπουργός παιδείας μετά από ένα προσχηματικό διάλογο, που έγινε σε κλειστά γραφεία του Υπουργείου και μακριά από το δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό, ετοιμάζεται, να επιβάλει το σχέδιο Αθηνά. Ένα σχέδιο που διαλύει ό,τι έμεινε όρθιο από τη δημόσια παιδεία.
 
Σήμερα στο Μεσολόγγι ο κύριος Σαλμάς, μιλώντας σε κομματικούς του φίλους στην ουσία με τη στάση του δυναμίτισε την συνάντηση με επιτροπή φορέων και πολιτών. Πιστός στην κυβερνητική τακτική για «διάλογο» με την κοινωνία έβαλε τα ΜΑΤ να συναντήσουν τους πολίτες, «ψεκάζοντάς» τους με τις απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης.Ως εδώ όμως δεν μας εκπλήσσει κάτι αφού το ίδιο έργο το έχουμε δει και στην Χαλκιδική και σε άλλες περιοχές της χώρας.

 Αυτό που είναι απορίας άξιο είναι το θράσος του Υπουργού το ίδιο απόγευμα, που παραβρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπάκτου, να μιλήσει για κοινό αγώνα όλων των Αιτωλοακαρνάνων απέναντι στα προβλήματα, καταγγέλλοντας την ίδια στιγμή δημοσίως τους πολίτες του Μεσολογγίου για βάναυση συμπεριφορά απέναντι στο πρόσωπό του. Από την άλλη κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους της Ναυπάκτου να συνετιστούν υποσχόμενος ένα δεύτερο τμήμα για το ΤΕΙ στην πόλη τους.
 
Θεωρούμε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και ολόκληρός ο Ελληνικός λαός, είναι οι τακτικές που ακολουθεί τόσο ο κ. Υπουργός αλλά και η κυβέρνηση. Θεωρούμε επίσης πως η εμμονή με κάθε τρόπο στην εφαρμογή των μνημονιακών επιλογών της τρόικας εσωτερικού βυθίζει τη χώρα στο αδιέξοδο και σε ανθρωπιστική κρίση. 
Στόχος τους είναι να διαλυθεί η συνοχή των τοπικών κοινωνιών με κάθε τρόπο, ώστε ανενόχλητοι να ξεπουλήσουν ό,τι απέμεινε όρθιο στη χώρα. Τα γεγονότα στην Ι.Π. Μεσολογγίου έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά αντιδημοκρατικών και αυταρχικών επιλογών της κυβέρνησης Σαμαρά, που γνώρισε η Ελληνική κοινωνία το τελευταίο διάστημα.Η σημερινή κινητοποίηση των πολιτών του Μεσολογγίου είναι σε συνέχεια των αγώνων που δίνουν οι τοπικές κοινωνίες (Χαλκιδική, Ιεράπετρα κ.α.), ενάντια στην εξόντωσή τους.
 
Όσον αφορά τέλος τα ψεύδη που αναφέρονται στην σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
α) Δεν υπήρξε καμία απόπειρα βίαιης εισβολής στο χώρο του ξενοδοχείου. Αντιθέτως η επιτροπή φορέων και πολιτών περίμενε καρτερικά να τη δεχθεί ο κύριος Σαλμάς, καθότι είχε σε προτεραιότητα να συναντηθεί με τους δικούς του πολιτικούς φίλους.
β) Ο συμπολίτης μας, που η αστυνομία αναφέρει, ότι υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο, βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση διότι ο οδηγός του κυρίου Σαλμά ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και παραλίγο να τραυματίσει σοβαρά τον γιό του. Αδιάψευστός μάρτυρας γι’ αυτό είναι τα σχετικά βίντεο, που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, από τα οποία προκύπτει, ότι κινδύνευαν ανθρώπινες ζωές από την συγκεκριμένη πράξη του οδηγού του κ. Υπουργού.
γ) Μετά την παραπάνω εξέλιξη, του λιποθυμικού επεισοδίου, η Αστυνομία χωρίς καμία αιτία χρησιμοποίησε εκ νέου χημικά με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στους συγκεντρωμένους πολίτες.
Τελειώνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε ότι:
Ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν και θα συνεχίζει να βρίσκεται, στο πλευρό των αγωνιζόμενων πολιτών του νομού, τους οποίους θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την τελική απόσυρση του σχεδίου Αθηνά.
 

Το έργο της αναμόρφωσης της Εκπαίδευσης είναι δημοκρατική υπόθεση των ανθρώπων τους και όχι των εντεταλμένων εκκαθαριστών της πολιτικής των Μνημονίων.
 
Η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
 

Η τοπική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ καταδικάζει με το ποιο κατηγορηματικό τρόπο την βίαιη επίθεση που δέχτηκαν οι ειρηνικοί διαδηλωτές της πόλης του Μεσολογγίου από τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής και όχι μόνο. Η σιδερένια φτέρνα του κράτους μαζί με την εξαντλητική λιτότητα για το λαό είναι τα μόνα δόγματα που εφαρμόζονται με θρησκευτική ευλάβεια τα τελευταία μνημονιακά χρόνια, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα κα τα κόμματα που εναλλάσσονται στους κυβερνητικούς θώκους. Η κατάλυση βασικών άρθρων του συντάγματος αλλά και πολλών αρχών του νομικού μας πολιτισμού δείχνει ότι οδηγούμαστε στη μετάλλαξη του πολιτεύματος της αστικής δημοκρατίας έτσι όπως την ξέραμε τουλάχιστον μέχρι σήμερα, προς ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης.
 

Οι οικονομικά χειμαζόμενοι πολίτες αυτού του τόπου δεν πρέπει να περιμένουν τίποτε καλό από τους αυτόκλητους σωτήρες μας, εξάλλου το έχουν αποδείξει όλο αυτό το διάστημα με τις πολιτικές τους. Ας αντιδράσουμε όσο είναι καιρός με όπλο την αλληλεγγύη και τους συλλογικούς αγώνες μας πριν η βλάβη για τις ζωές μας γίνει μη αναστρέψιμη.
 

Αγώνας λοιπόν όχι για μια λιγότερο επώδυνη διαχείριση του συστήματος αλλά για τη πλήρη ανατροπή κάθε βαρβαρότητας που καταδυναστεύει και δηλητηριάζει καθημερινά τη ζωή μας.
Τ.Ε. Αιτ/νιας


Πηγες: Agrinionews ,nafsclick,cityvoice.gr
 Φωτογραφία απο :
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=616566035037094&set=a.467548819938817.122917.100000511098411&type=1&theater

Βίντεο η φυγή του Μάριου Σαλμά
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου