Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Τουρκία: “με τα σήριαλ μπορούμε να μπούμε σε κάθε σπίτι”!!!


Σιγά μην σωθεί αυτή η χώρα. Δεν υπάρχει λόγος δηλαδή.. fail_state

Πολλά έχουν γραφεί και ειπωθεί κατά καιρούς για την τούρκικη προπαγάνδα της γείτονος μέσα από τηλεοπτικά σίριαλ. Είναι γνωστό, ας πούμε, ότι η κυβέρνηση δεν αφήνει τίποτα να περάσει προς τα έξω χωρίς εξονυχιστικό έλεγχο: τόσο από τα σύγχρονα σίριαλ που δείχνουν την εξευρωπαϊσμένη και χλιδάτη Τουρκία, όσο και από τα ιστορικά. 
Είναι η πρώτη φορά όμως που κυβερνητικό στέλεχος παραδέχεται δημόσια και απερίφραστα τον ρόλο της κυβέρνησης στην όλη ιστορία.

 Και του λόγου το αληθές, ο υφυπουργός Πολιτισμού της Τουρκίας Abdurrahman Arıcı, ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα δώσει τις ευλογίες του για την προβολή τέτοιων σίριαλ στο εξωτερικό, προσφέροντάς τα σε τηλεοπτικούς σταθμούς δωρεάν!

Την αρχή θα κάνει ο «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής», ένα από τα πιο δημοφιλή σίριαλ, που θα προσφερθεί από την τούρκικη κυβέρνηση στο Κιργιστάν. «Με τα τούρκικα σίριαλ μπορούμε να μπούμε σε κάθε σπίτι και να διαδώσουμε την επιρροή του τουρκικού πολιτισμού» είπε ο Arıcı στη Hurriyet, προσθέτοντας ότι συχνά οι τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα πηγαίνουν και στους χώρους όπου έγιναν τα γυρίσματα. Η Τουρκία προς το παρόν έχει υπογράψει συμφωνία με επτά εταιρείες παραγωγής που διανέμουν υλικό ανά τον κόσμο.

Οι τηλεοπτικές εξαγωγές της αποφέρουν προς το παρόν 60 εκατ. δολάρια και έχουν βάλει στόχο να φτάσουν τα 100 εκατ. Όπως αναφέρει και το σχετικό άρθρο, οι Έλληνες είναι καλοί θεατές, αφού όχι μόνο παρακολουθούν τα σίριαλ (με θρησκευτική ευλάβεια θα προσθέταμε εμείς) αλλά και μαθαίνουν τούρκικες λέξεις. Κατόπιν τούτων, πολλά κανάλια μπορούν να ζητήσουν τα λεφτά τους πίσω. Ποτέ δεν είναι αργά…


 Από factorx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου