Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία, 250 ευρώ !! Μετά τον Ξένιο Δία, την Ιώνη, τον Αίαντα έρχεται η «Αριάδνη». Πρόκειται για το νέο χαράτσι που δεν έχει καμία σχέση με την κόρη του Μίνωα και τον Θησέα, αλλά για το νέο σύστημα με το οποίο οι ασφαλισμένοι θα δηλώνουν έναντι 50 ευρώ κάθε μεταβολή στην οικογενειακή τους κατάσταση.

Το σχετικό νομοσχέδιο ετοιμάζεται από το υπουργείο Εργασίας και αφορά γάμους, διαζύγια και θανάτους (προς το παρόν) και θα εφαρμοστεί από την πρώτη Ιανουαρίου.

Οι αλλαγές αυτές θα καταγράφονται από τους συμβολαιογράφους και θα πληρώνονται από τους ιδιώτες ενώ σε περιπτώσεις θανάτου θα επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία και θα συμπεριλαμβάνονται στα έξοδα κηδείας.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως στόχος είναι η άμεση ηλεκτρονική ενημέρωση για να σταματά η καταβολή συντάξεων σε νεκρούς και συντάξεων χηρείας σε περιπτώσεις τέλεσης νέων γάμων.
Όπως φαίνεται ωστόσο το εισπρακτικό έπαιξε σημαντικό ρόλο, ενώ σε ερώτηση γιατί δεν αναλαμβάνουν τα Ληξιαρχεία να ενημερώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, ο υπουργός εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, υποστήριξε ότι δεν έχουν μηχανοργάνωση, χωρίς να αναφέρει γιατί δεν προγραμματίζεται κάτι τέτοιο.

ΣΥΡΙΖΑ:

«Παράλογες και ακατανόητες» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλης τις σημερινές ανακοινώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας για το πρόγραμμα «Αριάδνη».

Όπως εκτίμησε ο κ. Στρατούλης το πρόγραμμα «Αριάδνη» θα αυξήσει υπέρμετρα τη γραφειοκρατία, θα επιβαρύνει οικονομικά και θα ταλαιπωρήσει τους πολίτες.

«Το πρόβλημα των συντάξεων που εξακολουθούν να χορηγούνται παράνομα δεν λύνεται με νέες οικονομικές επιβαρύνσεις και ταλαιπωρία των πολιτών, αλλά μόνο εφόσον υπάρξει πολιτική βούληση να χτυπηθούν τα πελατειακά κυκλώματα που το παράγουν και να εντοπιστούν και τιμωρηθούν αυστηρά οι υπεύθυνοι«, πρόσθεσε. «Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ η μόνη πολιτική βούληση που διαθέτει είναι για να παίρνει σφαγιαστικά μέτρα σε βάρος του λαού», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

το ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου