Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Το Νόμπελ και η Δούρου................Μεγάλη έκπληξη χαρακτηρίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην Ε.Ε., υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι θα μπορούσε ωστόσο να προκαλέσει μια πραγματική αλλαγή στον τρόπο που σκέφτονται τα 27 κράτη-μέλη της.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κυρία Δούρου υπογραμμίζει πως «το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης που απονεμήθηκε σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήλθε ως μια μεγάλη έκπληξη – στην αρχή αρκετοί νόμιζαμε ότι ήταν αστείο».

Οπως εξηγεί στη  συνέχεια η απονομή του βραβείου προκαλεί έκπληξη καθώς, παρά το γεγονός ότι ο ιστορικός  ρόλος της Ενωμένης Ευρώπης στην προώθηση της συμφιλίωσης και της ειρήνης αποτελεί μεν ευγενή αποστολή, «ωστόσο η Ε.Ε. ήταν πλήρως απούσα από τα βασικά μέτωπα αναταραχής στον κόσμο».
«Είναι παγκοίνως γνωστό ότι η Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας είναι ένας από τους λιγότερο ανεπτυγμένους τομείς και ότι σε πολλές περιπτώσεις η ΕΕ έχει επιλέξει να στηριχθεί στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Αυτή η επιλογή είχε ως αποτέλεσμα μια κοινή εξωτερική πολιτική που ακολουθεί τυφλά τις επιλογές της Ουάσινγκτον», συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας η Ρένα Δούρου υπογραμμίζει πως  η Ε.Ε. προκειμένου να γίνει παγκόσμια δύναμη, πρέπει να αποδείξει ότι αξίζει αυτό το Βραβείο. «Αν η σημερινή απονομή του Βραβείου Νόμπελ φαντάζει κάπως εκτός τόπου και χρόνου, μπορεί να προκαλέσει μια πραγματική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο τα 27 κράτη μέλη αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους σε έναν παγκασμιοποιημένο κόσμο, ως ενός ισχυρού, ειρηνικού θεσμού», αναφέρει χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΥΓ. Εκπληξη (καλά ,οχι και μεγάλη) και για μας κ.Δούρου οι δηλώσεις σας και μάλλον ούτε αυτές ειναι "ενα αστειο". Μιά κουβεντα για τις στρατιές των ανεργων και  των νεόπτωχων που θα "χτίσουν" αυτόν τον "ισχυρό ειρηνικό" θεσμό δε βρήκατε .Ζητω η ειρηνη των τραπεζων.....

ΥΓ.2. Στη Λιβύη πάντως δεν ηταν και τόσο απούσα.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου