Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΤΡΟΙΚΑ: Εκκένωση των ελληνικών νησιών με λιγότερους από 150 κατοίκους


 Tην εκκένωση  όλων των ελληνικών νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους ζήτησε η Τρόϊκα από την ελληνική κυβέρνηση. Το επιχείρημα  των τροϊκανών ήταν ότι επιβαρύνουν τον κρατικό  προϋπολογισμό. Την αποκάλυψη αυτή έκανε  ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου,Κωστής Μουσουρούλης μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά σήμερα το μεσημέρι ενώπιον της εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αφήνοντας άφωνους τους πάντες.

«Σε συνάντηση που είχα με εκπροσώπους της Τρόϊκα ως υπουργός μου ζήτησαν να εκκενώσουμε τα ελληνικά νησιά που έχουν μέχρι 150 κατοίκους γιατί επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό» είπε ο υπουργός: «Τους απάντησα άμεσα ότι δεν είστε καλά. Δεν το  διαπραγματευόμαστε».

Η συζήτηση επί τους θέματος μετά την άρνηση του υπουργού δεν συνεχίστηκε από τους τροϊκανούς όμως είναι ενδεικτικό των προθέσεών τους αφού ζητούν να ερημώσουν ολόκληρες νησιωτικές περιοχές και ξεριζωθούν  χιλιάδες οικογένειες. «Πρότεινα ένα σύγχρονο ξεριζωμό. Δεν πάμε καλά» δήλωσε ένας από τους παρευρισκόμενους σε πηγαδάκι. 

 ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Απο news.yAHoo

Στη συνέχια ο κ.Μουσουρούλης μιλώντας το enikos "τα μάζεψε"

και ειπε και να το ειπαν κάποιοι υπάλληλοι,ουτε για  πρωταπριλιάτικο αστειο δεν μπορει να εκληφθεί ...Ακουστε και το ηχητικό


ΥΓ. Ποια ειναι τα νησιά με 150 κατοικους ???  Απο πληροφορίες ΟΤΑ

Ελληνικά νησιά που που έχουν μέχρι 150 κατοίκους
 
Αιγαίο Πέλαγος
Γαύδος 150 κάτοικοι Γαϊδουρονήσι 3 Θύμαινα 152 Αντίψαρα 4 Κυρα Παναγιά Αλοννήσου 10 Περιστέρα 5 Πιπέρι 2
 
Κυκλάδες 
Δήλος 14 Μακρόνησος 5 Κάτω Κουφονήσι 60 Ηρακλειά 151
 
Δωδεκάνησα
Ψέριμος 130 Φαρμακονήσι 74 Τέλενδος 54 Αρκιοί 54 Λέβιθα 8 Γυαλί 10 Σαρία 22 Κίναρος 2 Αργοσαρωνικός Δοκός Ύδρας 43
 
Επτάνησα
Καστός Λευκάδας 78 Αντικύθηρα 44 Αντίπαξοι 64

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου