Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Αλέκα Παπαρήγα : «Το μεταναστευτικό δεν λύνεται, και το ΚΚΕ δεν έχει πρόταση»!


«Το μεταναστευτικό δεν λύνεται, και το ΚΚΕ δεν έχει πρόταση» παραδέχθηκε τη Δευτέρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η γενική γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα. Ζήτησε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών με χώρους διαμονής που δεν θα είναι τριτοκοσμικοί, και χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων.

Τόνισε ότι πολλοί μετανάστες έχουν συμβάλλει στην ενίσχυση του εθνικού πλούτου της χώρας. «Θα τους πνίξουμε στη θάλασσα τους μετανάστες;» διερωτήθηκε.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί αρνείται τη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ και άλλα αριστερά κόμματα, η γγ. του ΚΚΕ έφερε ως παράδειγμα προς αποφυγήν την πολιτική συνεργασιών του γαλλικού κομμουνιστικού κόμματος, αναφέροντας ότι «αν το εργατικό κίνημα και το κομμουνιστικό κόμμα ενσωματωθεί στη λογική της ΕΕ αναπτύσσεται γενικός συντηρητισμός που μπορεί να εκφραστεί πολύμορφα».

«Αν το ΚΚΕ υποκύψει να ανταλλάξει τις θέσεις του για να πάρει περισσότερες βουλευτικές θέσεις το κίνημα θα είναι πλήρως αφοπλισμένο α λα Γαλλία. Το κάποτε πανίσχυρο ΚΚΓ έχει φτάσει να είναι ένα κόμμα του τίποτα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε, ότι αν ψήφιζε στις γαλλικές εκλογές, τότε θα ψήφιζε λευκό.

«H επόμενη ημέρα των εκλογών δεν θα φέρει τη λύση και πρέπει να βρει το λαό ετοιμοπόλεμο. Η λύση θα εξαρτηθεί από το λαό» ξεκαθάρισε.

Η Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε δε να πάρει ο λαός στα χέρια του στην εξουσία, τονίζοντας ότι και η γαλλική επανάσταση 50 χρόνια πριν γίνει φαινόταν απραγματοποίητη. Αποκάλεσε την ακροδεξιά και τον εθνικοσοσιαλισμό γέννημα του συστήματος.

«Το ’89 υποστήκαμε κοσμοϊστορική ήττα αλλά το σοσιαλιστικό κίνημα ανατράπηκε από τα πάνω. Το σοσιαλιστικό κίνημα δανείστηκε στοιχεία από τον καπιταλισμό» δήλωσε για την πτώση των καθεστώτων της Ανατολικής Ευρώπης.

Tόνιζε ότι το ΚΚΕ θέλει την αποδέσμευση από την ΕΕ και όχι μόνο από την ευρωζώνη, ενώ επανέλαβε ότι «εμείς δεν είμαστε κόμματα της Αριστεράς, είμαστε κομμουνιστές».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου