Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΔΕΗ : ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ … ΥΠΟΤΑΓΗ !!!


Πόσο δημοκρατία έχουμε, καθώς προϊστάμενοι υπηρεσιών , των οποίων οι προκλητικά παχυλοί μισθοί πληρώνονται από το υστέρημα των πολιτών , φέρονται σε αυτούς με ιδιότυπο ρατσισμό;

Σήμερα, η οικονομική λεηλασία του λαού από το πολιτικό προσωπικό των τοκογλύφων έφθασε μέχρι χιλιάδες νοικοκυριά να μην μπορούν να πληρώσουν τα βασικά κοινωνικά αγαθά, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες ατομικές και ομαδικές, παρά τις κινητοποιήσεις, οι κατ’ ευφημισμόν ΔΕΚΟ, δείχνουν επιχειρήσεις κοινής αναλγησίας και εμπαιγμού των αδύνατων.

Εδώ στο Αγρίνιο, την Τρίτη και Τετάρτη 3 και 4 Απριλίου, ομάδες πολιτών και εκπρόσωποι φορέων της πόλης σε δυο συγκεντρώσεις που πραγματοποίησαν στη ΔΕΗ στο συντριβάνι και στην τεχνική υπηρεσία στην οδό Καψάλη, εισπράξαμε από τους ποικίλους διευθυντές, την αδιαφορία και το επιθετικό ύφος. Ένας απ’ αυτούς, των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ, φρόντισε να φύγει από την πίσω πόρτα για να …. Γλυτώσει από την …. Ενοχλητική παρουσία μας. Ο ίδιος πριν λίγες μέρες, προπηλάκισε και έδιωξε με σκαιό τρόπο μια συμπολίτισά μας, η οποία ζήτησε διακανονισμό στην πληρωμή του λογαριασμού της.

Αλλά τον ίδιο παγερό αντίλογο αντιμετωπίσαμε κι από τους υπεύθυνους της τεχνικής υπηρεσίας της ΔΕΗ στην πόλη μας.

Μάλιστα, οι κύριοι μεγαλοθεσίτες καλοπληρωμένοι και απαλλαγμένοι από την υποχρέωση πληρωμής λογαριασμών! –κρατάει χρόνια αυτό το απαράδεχτο καθεστώς του τζάμπα- με τόνο κοροϊδευτικό έδειχναν δήθεν τη συμπόνια τους, χωρίς να πάρουν το μέρος των ανθρώπων που απειλούνται να μείνουν στο σκοτάδι με δική τους διαταγή. Κοροϊδεύουν με το να δηλώνουν αναρμόδιοι και ανίσχυροι στα παράνομα, απάνθρωπα μέτρα της ψευτοκυβέρνησης. Μας παρέπεμψαν ακόμα …. Και στο υπουργείο οικονομικών!!

Η υποταγή στους ξενόδουλους κυβερνώντες, και η επίδειξη εξουσίας σε όλους εμάς που μένουμε στην ίδια πόλη, αποκαλύπτει τη μονολιθικότητα της γραφειοκρατίας, το ξεπούλημα του συνδικαλισμού και την ατομική περιχαράκωση στην κατοχή της καρέκλας.

Κανένας σεβασμός, καμιά βοήθεια στον κόσμο που πενήντα χρόνια τώρα γεμίζουν τα ταμεία της ΔΕΗ, για να ληστεύουν οι κάθε λογής έμποροι ενέργειας, εταίροι και πάσης φύσεως παράσιτοι ιδιώτες.
Εδώ στο Αγρίνιο, το προσωπικό της ΔΕΗ, στέκεται ΕΝΑΝΤΙΟΝ των πολιτών, Επιχειρώντας πολλές φορές να κόψουν την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να λογαριάζουν την ανέχεια των νοικοκυριών. Λειτουργούν ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης.

Υπερβάλων ζήλος να αναπληρώσουν τις ρεμούλες, τρομοκρατώντας τους άνεργους και τους χαμηλοαμοιβόμενους.

Αυτή η βάρβαρη τακτική θα βρει τη δέουσα αντίδραση από όλους εμάς. Δεν τους συμφέρει να ανοίξουν πόλεμο με εξοργισμένους της διπλανής πόρτας, ενώ οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι απολαμβάνουν τη ζεστασιά στα κυβερνητικά τους μέγαρα.

Χρήστος Β.Δίπλας
Μέλος της κίνησης
Ανεξάρτητων πολιτών Αγρινίου.
Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου