Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Σαμαράς: Η Ελλάδα θυμίζει Βαϊμάρη αλλά…

Σαμαράς :Με αποκρατικοποιήσεις , θα αποφύγουμε την τύχη τηςΔημοκρατίας της Βαϊμάρης!!!!!!!!

 «Το χρέος μας είναι πλέον και επισήμως βιώσιμο» σημειώνει ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη Γερμανική Bild, βάζοντας ως αυτονόητη, ωστόσο, προϋπόθεση γι’ αυτό την ανάπτυξη. Στόχος μας είναι να ξεφύγουμε από την ύφεση και να αναμορφώσουμε την οικονομία μας ώστε από το πλεόνασμα να καλύπτεται το κόστος των τόκων και να μειώνεται το συνολικό χρέος, επεσήμανε ο Πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη.


Ο κ. Σαμαράς, πάντως, εμφανίστηκε προβληματισμένος για την οικονομική και κοινωνική ένταση στην Ελλάδα. Αναγνώρισε ότι η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα μπορεί να συγκριθεί με το κλίμα της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης μετά την ήττα της Γερμανίας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Έχουμε μάθει από την Ιστορία» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, δηλώνοντας ότι η ελληνική δημοκρατία δεν θα έχει την ίδια τύχη. Η λιτότητα από μόνη της και, μάλιστα, εν μέσω ύφεσης δεν οδηγεί σε υγιή οικονομία, αυτή η πολιτική της μονομερούς λιτότητας αποσταθεροποιεί την δημοκρατία, διαλύει την κοινωνική συνοχή και μπορεί να οδηγήσει στην άνοδο των άκρων, ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Ως απάντηση, ο κ. Σαμαράς προέβαλε την επιτάχυνση όλων των διαδικασιών για την ανάταξη της οικονομίας. Προσπαθούμε σκληρά με τη δημοσιονομική προσαρμογή και έχουμε σημαντική πρόοδο στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων η οποία θα φανεί σύντομα, ανέφερε. «Με αυτό τον τρόπο σταθεροποιούμε την οικονομία και την κοινωνική συνοχή και, συνεπώς, θα αποφύγουμε την τύχη της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης», κατέληξε.

Όποιος κοιτάξει τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές στην Ελλάδα, θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για μία «ιστορία επιτυχίας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός καταλήγοντας «σύντομα όλοι θα το συνειδητοποιήσουν αυτό και πλέον ουδείς θα μπορεί να συζητά για την παραμονή μας στην Ευρωζώνη ή ένα κούρεμα του χρέους»

 matrix24


ΥΓ. Η Δημοκρατία της Σαϊμάρης...................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου