Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ο λαός πρέπει να αποδείξει ότι είναι σοφός.

Η προσπάθεια ομογενοποίησης και ισοπέδωσης των πάντων, προσώπων, αξιών και ιδεολογιών είναι σε πλήρη εξέλιξη. Μία προσπάθεια από τα πολιτικά κέντρα εξουσίας σε αγαστή συνεργασία με τα Μ.Μ.Ε., κυρίως από αυτά του κέντρου.

 Ο λόγος είναι ένας, αυτό το θολό και μη διαφοροποιημένο περιβάλλον εξυπηρετεί τζάκια και μεγαλοπαράγοντες ώστε να συνεχίσουν να είναι στα πράγματα.

Σήμερα, που οι απαιτήσεις από τους πολιτικούς είναι πολύ μεγαλύτερες, η καθοδηγούμενη πλύση εγκεφάλου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με σκοπό να αποδυναμώσει τα αντανακλαστικά του κόσμου και να τον οδηγήσει σε επιλογές εξυπηρέτησης του συστήματος.

Αυτό που, ίσως, όλοι αυτοί παραβλέπουν είναι την όλο και μικρότερη εμπιστοσύνη του κόσμου προς τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, καθώς το ιντερνέτ κερδίζει όλο και μεγαλύτερο κοινό κι εκεί βρίσκουν χώρο έκφρασης όλες οι φωνές που υπό άλλες συνθήκες θα πνίγονταν πριν καν εκφραστούν.

Πολύ περισσότερο ο κόσμος αρχίζει να αποστρέφεται τους πολιτικούς και όχι την πολιτική που εντέχνως και πάλι προσπαθούν να μας πείσουν. Εξάλλου οι αντιδράσεις, οι διαφορετικές φωνές ακόμα και αυτός ο καθημερινός προβληματισμός όλων μας είναι πολιτική.

Ο κόσμος έπαψε να είναι πρόβατα και αυτό ενοχλεί. Άτομα, ακόμα και πλήρως κομματικοποιημένα, ορθώνουν το ανάστημά τους και φωνάζουν δυνατά την αντίθετη άποψη τους. Η παλαιού τύπου κομματική διοίκηση περνάει στο παρελθόν, και αυτό είναι μία κατάκτηση της δημοκρατίας. Η εμπειρία έχει δείξει πως οι διαφορετικές απόψεις μέσα στα κόμματα και η ταυτόχρονη σύνθεση αυτών οδηγεί στην πρόοδο και στην εξέλιξη, που τελικά έχουν απήχηση και στην κοινωνία.

Οι καιροί έχουν αλλάξει, το πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου αλλάζει με γοργούς ρυθμούς. Αυτό δεν αποτελεί πανάκεια πως θα αλλάξει το κομματικό σκηνικό αλλά σίγουρα, θα αλλάξει η μορφή αυτών καθ’ αυτών των κομμάτων, είτε λόγω αυτοσυντήρησης, είτε λόγω απαίτησης της βάσης αυτών. Σε διαφορετική περίπτωση η κοινωνία θα τα προσπεράσει και θα τα εναποθέσει δια παντός στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Ο χρόνος θα δείξει πως τελικά θα μετασχηματισθούμε, ο λαός έχει τη δύναμη να αλλάξει το σκηνικό αλλάζοντας πρώτα πρόσωπα που θα οδηγήσουν σε μετασχηματισμό της αντίληψης περί πολιτικής. Αν ο λαός είναι σοφός είναι η στιγμή που καλείται να το αποδείξει, διαφορετικά θα έχει γίνει ένα με αυτό που μέχρι σήμερα κατέκρινε

.Πηγη Kimonmitalidis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου