Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Μυστικές διαβουλεύσεις για κόμμα Παπαδήμου με Σημίτη

Το νέο κόμμα υπό τον Παπαδήμο θα εμφανιστεί τελικώς μετά τις εκλογές. Στην απόφαση αυτή- σύμφωνα με πληροφορίες του backnews.gr- κατέληξαν οι πρωτεργάτες της κίνησης αυτής υπό τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, που κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο.

Κατέληξαν στην απόφαση αυτή αφού εκτιμήθηκε αφενός ότι είναι δύσκολο να παραταθεί ο βίος αυτής της κυβέρνησης άρα ο χρόνος δεν επαρκεί και να προετοιμαστεί οργανωτικά το νέο κόμμα και αφετέρου ότι είναι προτιμότερο να αναμένουν την επικείμενη εκλογική αποτυχία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ώστε το νέο εγχείρημα να αποκτήσει δυναμική.

Εκτός του πρώην και του νυν πρωθυπουργού στην μυστική διαβούλευση πήραν μέρος ο υπουργός εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης που εγκατέλειψε οριστικά την κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ διαβλέποντας ότι δεν δεν είχε καμία τύχη.

Τα στελέχη αυτά το πιθανότερο είναι να μην συμμετάσχουν στις προσεχείς εκλογές εκτός αν επικρατήσει τελικώς η άποψη- ενός εκ των συμμετεχόντων- να είναι παρόντες εντός ΠΑΣΟΚ για να είναι ευκολότερη η αποσταθεροποίηση Βενιζέλου μετά τις εκλογές.

Πάντως κάποιοι κακεντρεχείς με τον “Πατριάρχη του εκσυχρονισμού” διατυπώνουν τα πικρόχολα σχόλια ότι ο Κ. Σημίτης που ήταν λάτρης του Αλέξανδρου Παπαναστασίου- είχε ιδρύσει και ομώνυμο όμιλο στο παρελθόν- μάλλον επιχειρεί να οδηγήσει τα πράγματα στο κλίμα του ΄26.

Τότε που η δημοκρατική παράταξη κατέβηκε στις εκλογές πολυδιασπασμένη σε τρία βασικά κόμματα (Παπαναστασίου, Καφαντάρη, Μιχαλακόπουλο) και πλήθος άλλων κομματιδίων.

Δεν έχει άδικο στους σχεδιασμούς του, συμπληρώνουμε εμείς, αφού έχει διαπιστώσει ότι ο αριθμός των φιλόδοξων αρχηγών δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητος.

Πηγη enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου