Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Βίοι γελοίων ...


1. Λουδοβίκεια η συμπεριφορά του πλαδαρού πρωθυπουργού Παπαδήμου. Σαν ν' απευθύνεται σε μικρά παιδιά που δεν θέλουν να πάρουν το φάρμακό τους, αλλά στο τέλος - πού θα πάει - θα πειστούν. Σε κάθε στροφή της ομιλίας του, ενώνει τα παχουλά του χέρια με θρησκευτικό τρόπο σαν να βρίσκεται σε αβαείο.

Διαστρέφοντας την πραγματικότητα, στο όνομα των αθάνατων τραπεζών, κερδίζει όχι μόνο την εύνοιά τους, αλλά και την ψευδαίσθηση της δόξας, βλέποντας τα γηρατειά να πλησιάζουν.

2. Ο επόμενος ηθοποιός υποψήφιος για το ρόλο του πρωθυπουργού είναι ο Σαμαράς. Αριστοκρατικής προέλευσης ελέω γιαγιάς, που ευτυχώς δεν ζει να δει τι πράττει ο εγγονός, αρχικά παραμύθιασε τον εαυτό του ότι είναι εκείνος που θα υψώσει το ανάστημά του ενάντια στο Μνημόνιο.

Μπορεί αυτό μεν να τον έκανε δημοφιλή στην παράταξή του, αλλά όχι σε όλους τους τραπεζίτες. Ακολούθησε τότε πάραυτα το γνωστό μονοπάτι του χαμαιλέοντα, φτάνοντας κατευθείαν στο νέο Μνημόνιο.

3. Οι τελευταίες εμφανίσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη πρόσθεσαν ένα καινούργιο κεφάλαιο στην ιστορία της ψυχιατρικής.

4. Κρυμμένος ανάμεσα στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ψήφισε «ναι» και ο Κώστας Καραμανλής. Συμπεριφέρεται σαν μεταμφιεσμένος, νομίζοντας πως δεν τον βλέπουν. Η επιμονή της δειλίας. Ενα καμένο χαρτί.

  5. Αν και δακτυλοδεικτούμενος απ' όλους τους Ελληνες, ο Γιωργάκης συνεχίζει να μιλά. Ποτέ άλλοτε κανείς δεν γελοιοποίησε την ύπαρξή του όσο ο ίδιος τον εαυτό του. Αναίσχυντος και θρασύς, με συνεργάτες του ιδίου φυράματος, επιχείρησε να τρελάνει έναν ολόκληρο λαό. Ακόμα και αυτές τις μέρες περιέλουσε με όση λεκτική τρομοκρατία μπορούσε όσους αντιστέκονται στο Μνημόνιο.


6. Πίσω από το ρήτορα που βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης κρύβεται ο Βενιζέλος. Κουράστηκε να υποδύεται πως μιλάει ως ίσος προς ίσον. Κάθε συνομιλητής του είναι απλώς δυνάμει αμόρφωτος.

Ο Βαγγέλης σε κάθε ομιλία του δυσανασχετεί όταν δεν τον καταλαβαίνουν. Μιλά σαν να εκχωρεί πνευματική εξουσία. Μιλά και η ψυχρή παρουσία του, που τον αδικεί, βυθίζεται στην ανυπαρξία, η οποία έρχεται με βήμα ταχύ.

Οπως ο Ιεζεκιήλ στην Παλαιά Διαθήκη που έλαβε διαταγή να φάει τα περιττώματά του, έτσι κι αυτός θυσιάζεται με τον ίδιο τρόπο για να μας οδηγήσει στη Γη της Επαγγελίας.

Πηγη tasos manifesto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου