Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τις απειλές στο Unfollow

Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση για τις απειλές που δέχτηκε το περιοδικό unfollow, για ρεπορτάζ σχετικά με το  λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

4 Φεβρουαρίου 2013

Πληθαίνουν επικίνδυνα οι πιέσεις και οι απειλές στους δημοσιογράφους, κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.
Αυτή τη φορά εναντίον του συναδέλφου Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου, ο οποίος δημοσίευσε στο περιοδικό «UNFOLLOW» έρευνα για το λαθρεμπόριο πετρελαίου με αποτέλεσμα να δεχθεί σοβαρές απειλές για τη ζωή του και τη ζωή της οικογένειάς του.
 
Το Δ.Σ. δηλώνει προς όσους πιστεύουν ότι με ψευτοπαλικαρισμούς θα εμποδίσουν την κριτική και την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος ας είναι βέβαιοι ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν πτοούνται και θα συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους.
 
Παράλληλα, το Δ.Σ. της Ενώσεως διακηρύσσει, για μια ακόμη φορά, την πίστη του στην ελευθεροτυπία, την ελεύθερη έκφραση και την ανεμπόδιστη διακίνηση των ιδεών ως ακρογωνιαίο λίθο της Δημοκρατίας.
 
Καλεί, τέλος, τους αρμόδιους φορείς να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δημοσιογράφων κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους. Η Πολιτεία οφείλει αμέσως να κινηθεί δραστικά και να λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας τους, πριν είναι αργά.
 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου