Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Αναβλήθηκε ξανά η δίκη της Aegean Oil


 Η δίκη των υπευθύνων της Aegean Oil για λαθρεμπορία και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος είχε καθοριστεί να διεξαχθεί στην αίθουσα 310 του 3ου ορόφου του Εφετείου Πειραιά. Είχε αριθμό 11. Στις 14:30 αποφασίστηκε από την έδρα να πάρει αναβολή για την 1η Μαρτίου. Ο λόγος που αναφέρθηκε ήταν η μακρά διάρκεια της δίκης με αριθμό 8-9 και αμέσως μετά της συνέχισης της δίκης με αρ.6, που είχε νωρίτερα διακοπεί. 

Σύμφωνα με τους απεσταλμένους του UNFOLLOW, στο δικαστήριο παρευρίσκονταν ο κατηγορούμενος Ιάκωβος Μελισσανίδης, νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας και αδελφός του ιδρυτή της Δημήτρη Μελισσανίδη, καθώς και οι δύο μάρτυρες κατηγορίας Στάθης Κατσάς και Σεβαστή Σίμου.

Ο Ι. Μελισσανίδης στεκόταν έξω από την αίθουσα συνομιλώντας με δύο άτομα, τα οποία παρέμειναν μαζί του μέχρι το μεσημέρι. Στις 12:00 περίπου και ενώ συνεχίζονταν οι άλλες δίκες, κατέβηκε και κάθισε σε γειτονικό καφέ. Ανέβηκε ξανά στις 14:00, πλησίασε την πόρτα της αίθουσας μαζί με τους συνοδούς του και παρέμειναν εκεί μέχρι που άκουσαν την ημερομηνία αναβολής. Οι δύο μάρτυρες ήταν την περισσότερη ώρα εντός της αίθουσας, παρακολουθώντας τις προηγούμενες δίκες. Και οι δύο είχαν μια ευδιάκριτη νευρικότητα. Ο Σ. Κατσάς είχε έρθει μόνος, ενώ η Σ. Σίμου είχε συνοδούς.

Μέρος του κοινού, με το άκουσμα από την έδρα της αναβολής της δίκης του Ι. Μελισσανίδη, ξέσπασε φωνάζοντας «αίσχος, ντροπή, όχι άλλη αναβολή» και «φάγατε τα λεφτά της Ελλάδας με τα λαθρεμπόρια». Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, θέλοντας να ηρεμήσει τα πνεύματα, απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους λέγοντας: «Δεν είναι αναβολή, δεν προλαβαίνουμε λόγω χρόνου». 
Ο Ι. Μελισσανίδης έφυγε πρώτος με το άκουσμα της αναβολής και οι δύο μάρτυρες λίγα λεπτά μετά. Κανείς δεν συνομίλησε με κανέναν.

Το UNFOLLOW θα βρίσκεται ξανά στο δικαστήριο την 1η Μαρτίου.

Unfollow
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου