Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ποιος είναι και τι θέλει ο κ. Βορίδης;


Του Λ. Πολενάκη

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Βορίδης δήλωσε πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή ότι τάσσεται υπέρ της θανατικής ποινής. Με την υποσημείωση ότι πρόκειται για άποψή του προσωπική. Με το ίδιο επιχείρημα, ότι εξέφραζε άποψη προσωπική, τον κάλυψε στη δική του εκπομπή τη μεθεπομένη ο κ. Πρετεντέρης. Το ζήτημα, όμως, δεν τελειώνει εδώ. Στην ίδια εκπομπή ο κ. Βορίδης είχε δηλώσει επίσης ξεκάθαρα, απαντώντας σε ερώτηση σχετική του συνομιλητή του, «δεν πιστεύω ότι η βία έχει αίτια κοινωνικά». Το τι πιστεύει δεν το είπε, αλλά είναι προφανές και μας βάζει σε μαύρες σκέψεις.

Ως άτομο ο κ. Βορίδης μπορεί να έχει όποιες απόψεις θέλει σχετικά με αίτια που γεννούν τη βία: ότι προκαλείται από εξωγήινους παράγοντες, ότι πέφτει από τον ουρανό, ότι απορρέει από τη Θεία Πρόνοια ή από την ιστορική νομοτέλεια, ότι είναι εγγεγραμμένη στα γονίδια κάποιων ανθρώπων κ.ά. Μπορεί, αν θέλει, να είναι ακόμη και «λομπροζικός», παλαιάς ή νέας κοπής, έτσι ώστε να αρνείται ότι υπάρχουν και αίτια κοινωνικά που γεννούν τη βία, ότι υπάρχουν και κοινωνικές πολιτικές που την εκτρέφουν. Μπορεί να γενικεύει το φαινόμενο της βίας, μη διακρίνοντας ανάμεσα στο κοινό έγκλημα και στο πολιτικό, ανάμεσα στον βιαστή και στον βιαζόμενο, ανάμεσα στον θύτη και στο θύμα.

Μπορεί, αν θέλει, να πιστεύει ότι ευνοούμενοι της Ιστορίας είναι πάντα λίγοι (συμπτωματικά οι πλουτοκράτες) και ότι όλοι οι άλλοι, εμείς, δεν είμαστε παρά άβουλα όργανα της δικής τους «νόμιμης» βίας, ένα λίπασμα για την κρεατομηχανή τους! Αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα, ως δημόσιο πρόσωπο, να χρεώνει με τιςακραίες πολιτικές και κοινωνικές του θέσεις όλη την κοινωνία! Διότι, όπως και να το κάνουμε, είναι απολύτως ακραίο να πιστεύει κάποιος σήμερα ότι οι λεγόμενοι «εγκληματίες» και εν γένει «παραβατικοί» δεν γίνονται, αλλά γεννιούνται! Ανοίγει έτσι τον δρόμο για να επιβληθούν πάνω σε μία κοινωνία σαστισμένη ακραίαπροληπτικά μέτρα αντιμετώπισης της «βίας».
 

Οι αντιλήψεις του κ. Βορίδη περί βίας περί και των κατ’ αυτόν μη κοινωνικώναιτίων που τη γεννούν ταιριάζουν «γάντι» με τις λοιπές απόψεις που εξέθεσε στην ίδια εκπομπή (τις οποίες δεν άκουσα μέχρι τώρα να σχολιάζονται από τους λαλίστατους, κατά τα άλλα, «καναλάρχες»). Όπου πρότεινε, ούτε λίγο ούτε πολύ, τη συντηρητική αναδίπλωση του πολιτεύματος, με κατάργηση του κοινοβουλευτισμού και με απ’ ευθείας εκλογή από τον «λαό» ενός παντοδύναμου πρωθυπουργού - δικτάτορα!

Δεν μένει άλλο από το να ζητήσει σε λίγο και γενετικούς ελέγχους, ώστε να εντοπίζονται εγκαίρως όσοι φέρουν «γονίδια βίας» στα χρωμοσώματά τους και να απομονώνονται σε λευκά κελιά για την προστασία της υπόλοιπης «υγιούς», πειθήνιας, σιωπηλής κοινωνίας! Οι ιδέες και το ψυχρό σαν πάγος βλέμμα του φέρνουν ανατριχίλα, καθώς θυμίζουν άλλες εποχές και τον τοποθετούν αυτόματα στο ακρότατο υπερδεξιό φάσμα των πολιτικών και κοινωνικών αντιλήψεων.

Αν συνδυάσουμε όλα τα πιο πάνω με τη διόλου αθώα δημόσια δήλωσή του ότι είναι υπέρ της θανατικής ποινής, μπορούμε να καταλάβουμε ποιος είναι και τι θέλει ο κ. Βορίδης.


Αvgi απο  tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου