Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Συναυλία αλληλεγγύης για τη Χαλκιδική


 Βάλια Μπαζού

Σε συντονισμένες δράσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη προχωρούν οι κινήσεις πολιτών που είναι αντίθετες με τις εξορύξεις χρυσού και την τρομακτική οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή που συνεπάγονται, εν όψει της δίκης 14 κατοίκων της Χαλκιδικής που κατηγορούνται για στάση, αντίσταση και απόπειρα πρόκλησης βαριάς σωματικής Σε συντονισμένες δράσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη προχωρούν οι κινήσεις πολιτών που είναι αντίθετες με τις εξορύξεις χρυσού και την τρομακτική οικονομική και περβλάβης.

Στην Αθήνα η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική, διοργανώσει την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου συναυλία οικονομικής ενίσχυσης,  στις 20:30, στο ΑΝ CLUB (Σολωμού 13-15) με τη συμμετοχή των : NO MAN’S LAND, ILLEGAL OPERATION, LOLEK, ΣΤΑΘΗ ΔΡΟΓΩΣΗ, ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ, ΠΟΥΛΙΚΑΚΟ, ΕΝΕΔΡΑ, με προτεινόμενη τιμή εισόδου 3 ευρώ.
 
Για τις 14 Φεβρουαρίου η Επιτροπή καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΣτΕ, στις 11:00 ενώ αντίστοιχα συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί την ίδια ημέρα στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια του Πολυγύρου.
 
Όπως επισημαίνει το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων «Στις 14 Φεβρουαρίου δεν δικάζονται οι “14″ που συνελήφθησαν στην τύχη εκείνη τη μέρα, δικαζόμαστε όλοι εμείς. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου είναι ο αγώνας για την προστασία του τόπου μας».
 
Επισημαίνεται ότι βαρύτερη ποινή αντιμετωπίζει 68χρονος διαδηλωτής ο οποίος εκτός από τις κατηγορίες για «στάσης και αντίστασης», έχει και την κατηγορία της «απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης», επειδή έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του όταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ του πετάξαν μέσα στο αυτοκίνητο δακρυγόνο.
 
Οι 14 κάτοικοι συνελήφθησαν  στην κινητοποίηση που είχε γίνει στις 21 Οκτωβρίου 2012, όταν η πορεία χιλιάδων κατοίκων δέχθηκε την επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ με αλόγιστη χρήση χημικών μέσα στο δάσος και με την καταδίωξη των διαδηλωτών σε απόσταση έως και 7 χιλιομέτρων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου