Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ Και όμως πρέπει να ξέρουμε ολοι και να μην ξεχάσουμε...

 Τρεις είναι οι βασικές ρήτρες της δανειακής σύμβασης του Μαΐου που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε, που πρέπει όλοι να μην ξεχάσουμε…

Αυτές είναι:


1) Η Ελλάδα παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από κάθε ασυλία που της παρέχει η εθνική της κυριαρχία

2) Η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να ζητήσει δανειακή βοήθεια από άλλη χώρα εκτός των δανειστών της ( πχ Κίνα, Ρωσία)
 

3) Η Ελλάδα δεν μπορεί να προβάλλει αξιώσεις από τους δανειστές της ώστε να συμψηφιστούν τα χρέη της με χρέη των δανειστών της προς την ίδια, όπως για παράδειγμα κατοχικό δάνειο που έλαβε η Γερμανία από την Ελλάδα κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.
 

Η παραπάνω σύμβαση έχει υπογραφεί από τον Κ. Παπακωνσταντίνου και από τον Κ.Προβόπουλο. Το μειονέκτημα για αυτούς και το πλεονέκτημα για μας είναι ότι δεν έχει περάσει από κύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο οπότε μπορούμε στο μέλλον να την καταγγείλουμε.
 

Τώρα βέβαια αυτό προσπαθούν να περάσουν με τη νέα δανειακή σύμβαση που θα περάσει από την Βουλή και επικυρώνει όλα τα παραπάνω!
 

Όλα αυτά δεν πρέπει να τα ξεχάσουμε. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως έχτισαν την φυλακή μας για να μας στιβάξουν μέσα, αφού ζούσαν στο δόγμα "να κάνουμε την κρίση ευκαιρία".
 

Πράγματι, είδαν τα ξόανα των τραπεζών, οι μαριονέτες των funds και τα υποπόδια της Μέρκελ την ευκαιρία για να φυλακίσουν έναν λαό, να κομματιάσουν και να ξεπουλήσουν μία χώρα και τέλος να διαφύγουν στο όνομα της... "Παπαδημ(ι)οκρατίας"... ή κάποιας έντεχνης δικτατορίας (που θα φοράει τον μανδύα της τρομο-δημοκρατίας του χρέους.......
 

Γιατί το Αγγλικό δίκαιο είναι καταστροφή
 

 Διαβάστε τα με δύο λέξεις από εξειδικευμένο νομικό για να τελειώνουμε με την φαρσοκωμωδία που θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι την καλλιεργούν:
 

1) Δεν θα υπάρχει πλέον δικαίωμα για νέο κούρεμα στα νέα ομόλογα. Έτσι αν η Ελλάδα, δεν τα καταφέρει, θα ξεπουληθεί.
 

2) Εάν επιστρέψουμε στη δραχμή, το χρέος θα παραμείνει σε ΕΥΡΩ και φυσικά θα διπλασιαστεί.
 

3) Το χειρότερο. Αν ο δανειστής δεν θα έχει άλλη “ιδιωτική” περιουσία του κράτους να κατάσχει, τότε με βάση το αγγλικό δίκαιο και με απόφαση ξένων δικαστηρίων, θα μπορεί να κάνει ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΡΙΤΟΥ. Δηλαδή θα μπορεί να κάνει κατάσχεση στα χέρια του πολίτη που τυχόν θα χρωστά στο κράτος τους υπέρογκους φόρους που θα βάζουν οι πολιτικοί κοτζαμπάσηδες. Τάσο μου, αν δεν έχουμε τότε να πληρώσουμε θα μας κατάσχει το σπίτι ο ίδιος ο δανειστής, ως οφειλετών του κράτους.
 
4) Κάθε δικαστική διαμάχη της Ελλάδας στα ξένα δικαστήρια, θα κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο έναν προϋπολογισμό χρήματα, για δικαστικά έξοδα, καθώς και για τις καταδίκες της σε δικαστικά έξοδα, σε αντίθεση με τα ελληνικά δικαστήρια και τους δικηγόρους του Νομικού Συμβουλίου του κράτους που δεν κοστίζουν τίποτα. 

"Κ" Αγρινιου 

ΥΓ.


 Το 1975 κυκλοφορεί ο δισκος του Λουκιανού Κηλαϊδόνη ¨Απλά μαθήματα  πολιτικής οικονομίας" σε στίχους  Γιάννη Νεγρεπόντη.......και ειναι  σαν να βλέπεις το Δ.Ν.Τ. & την  Τρόικα σ'αυτο το τραγούδι... 
Οι συμβάσεις......Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας.....Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου