Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

17 Σεπτεμβρίου μεγάλη κινητοποίηση για το νοσοκομείο Αγρινίου


Μοιραστείτε το άρθρο


Κοινή συνεδρίαση πραγματοποίησαν απόψε μετά από πρόσκληση του Σωματείου Δικαίωμα στη Ζωή, εκπρόσωποι των φορών της πόλης, εκπρόσωποι του νοσοκομείου Αγρινίου και Μεσολογγίου, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων του δήμου Αγρινίου, εκπρόσωποι πολιτικών παρατάξεων ώστε από κοινού να αποφασίσουν τις επόμενες δράσεις τους για το νοσοκομείο Αγρινίου το οποίο όπως τόνισαν για μια ακόμη φορά τόσο οι εργαζόμενοι όσο και όσοι πήραν το λόγο, παραπαίει αφού λειτουργεί στο κόκκινο λόγω της έλλειψης που υπάρχει σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.


Μάλιστα επισημάνθηκε για πολλοστή φορά ότι γιατροί όπως ο διευθυντής της καρδιολογικής και η πιο παλιά παιδίατρος στο νοσοκομείο τελούν υπό παραίτηση.
Οι προτάσεις κινήθηκαν σε 4 κατευθύνσεις όπως στάσεις εργασίας από όλους τους φορείς της πόλης, του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοκρατίας, συνάντηση με το Δ.Σ του νοσοκομείου για να ενημερωθούν για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της υγείας, κονβόι αυτοκινήτων και μηχανών με μαύρες σημαίες και πορεία σε όλη την πόλη η οποία θα καταλήξει στο νοσοκομείο Αγρινίου. Προτάθηκε επίσης την ίδια μέρα να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις και στο Μεσολόγγι. Μάλιστα προτάθηκε η πορεία να καταλήξει στα εξωτερικά ιατρεία όπου εκεί θα προχωρήσουν στην κατάληψη του γκισέ που οι ασθενείς πληρώνουν το γνωστό πεντάευρο και τις εξετάσεις τους. Μια ακόμη πρόταση που έπεσε στη συζήτηση ήταν η δημιουργία τηλεοπτικού, ραδιοφωνικού σποτ και μπάνερ για τα τοπικά ΜΜΕ ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για την κινητοποίηση.
Την προσεχή Δευτέρα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στις 8 το βράδυ στον ίδιο χώρο και την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου το πρωί να γίνει η κινητοποίηση.
Στην συνάντηση παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Σωματείου Δικαίωμα στη Ζωή Ν. Καμζέλας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριαναταφύλλου, Στέλιος Μερμίγκης εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ του νοσοκομείου Αγρινίου και επικεφαλής του ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, ο Δ. Σαμαράς εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγρινίου, ο Δ. Τουμαράς εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, η Χ. Παπαζήση και ο Α. Καλαιτζόπουλος εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, ο Θ. Γαλατάς πρ. Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ, Γ. Πολύζος αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελαματοβοιοτεχνών Αιτωλ/νιας, ο Γ. Μπαζώρας εκπρόσωπος δασκάλων, Γ. Κολοβός περιφερειακός σύμβουλος με το ΣΥΡΙΖΑ, Β. Πουρνάρα Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας και Διευθύντρια Αιμοδοσίας στο νοσοκομείο Αγρινίου, Μ. Παπαγεωργίου δημοτική Σύμβουλος της παράταξης Νέα Αρχή, Λ. Διονυσόπουλος ιατρός δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Ανατροπή Τώρα, Γ. Καμμένος εκπρόσωπος ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέλη από τη Συνέλευση του Πάρκου Αγρινίου

δειτε και Βιντεο απο τους Ομιλητές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου