Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Καταγγελία πολίτη για αδιαφορία και πλημμελή άσκηση καθήκοντος στο αγροτικό Ιατρείο


Την Τρίτη, 26 Αυγούστου του τρέχοντος έτους, και ώρα 11 πρωινή , μετέβην εις το πλησιέστερο αγροτικό ιατρείο της περιοχής μου στην πόλη του Αγρινίου. Κάθε φορά εκεί γίνομαι μάρτυρας ενός οξύμωρου φαινομένου. Ώρα 13:15 κατάφερα να φτάσω στην πόρτα του γιατρού.

Το συγκεκριμένο αγροτικό ιατρείο είναι παράρτημα του Θέρμου, και όχι του Αγρινίου. Όμως άλλο ήταν το θέμα που με απασχόλησε κι οχι αυτό. Ο σκοπός της παρουσίας μου στο ιατρείο αυτό ήταν μια απλή συνταγογράφηση ρουτίνας,... για φάρμακα για την υπέρταση από την οποία υποφέρει η ογδονταπεντάχρονη μητέρα μου.

Η μοναδική αγροτική γιατρός κ.Δήμητρα Παπαλάμπρου αρνήθηκε να γράψει τη συνταγή λέγοντάς μου ξερά ότι οι συνταγογραφήσεις γίνονται από τις εννέα το πρωί έως τη μία το μεσημέρι. Την παρακάλεσα τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για συνταγή καλλυντικών ή άλλων life style προιόντων, αλλά για φάρμακο απαραίτητο για την υγεία μιας ηλικιωμένης γυναίκας, που σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να περιμένει έως την ερχόμενη Δευτέρα στις 2 του μήνα. Επιπλέον της υπενθύμησα ότι από δική της υπαιτιότητα, που δεν παρέστη στο ιατρείο την προηγούμενη ημέρα Δευτέρα, αν και ήταν υποχρεωμένη, η μητέρα μου είχε μείνει δίχως αγωγή. (Με φόρτωσες κ. Παπαλάμπρου δεν μπορείς σε ενα εκτακτο περιστατικό να δώσεις αναβολή για μέρες.ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΠΙΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ).

Η απάντηση το ίδιο ρητή και κατηγορηματική: Περάστε έξω, η συνταγογράφηση είναι από 09:00 εως 13:00. Στην αίθουσα αναμονής περίμενε ιατρικός επισκέπτης. Κυρία Παπαλάμπρου, είναι άραγε πιο επείγουσα η συνάντησή σας με πλασιέ φαρμάκων παρά με άνθρωπο που τα χρειάζεται και τα ακριβοπληρώνει; Όπως σας όρκισε ο Ιπποκράτης, υποχρεούστε να δώσετε την βοήθειά σας σε ασθενή για να συνεχίσετε την επιστήμη σας, και για να έχετε ένα καλό όνομα. Αν τώρα, μόλις στην αυγή της καριέρας σας, δεν ενδιαφέρεστε καθόλου για τον άνθρωπο και για την φήμη σας, μετά από χρόνια τριβής και φθοράς, τί θα κάνετε; Θα το εγκαταλείψετε αυτό το ύψιστο λειτούργημα που μεταχειρίζεστε σαν πάρεργο, ή αυτό θα σας εγκαταλείψει; Πού είναι ο ανθρωπισμός σας; Είτε θέλετε να το πιστέψετε είτε όχι έχετε ασθενείς και όχι πελάτες. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση μια υπερήλικη γυναίκα. Σας καταγγέλω για αδιαφορία και για πλημμελή άσκηση καθηκόντων.

Σκάνδαλος Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου