Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Μετά την Καϊλή έβγαλαν και τον ΓΑΠ …”ήρωα της χρονιάς” !!!

Δε γίνεται, οι ξένοι μας κάνουν πλάκα Χριστουγεννιάτικα. Και μπορεί να αντέξουμε τη βαρυστομαχιά από το γουρουνόπουλο, τη γαλοπούλα και τα μελομακάρονα, αλλά ορισμένα δημοσιεύματα δε χωνεύονται ούτε με 100 σόδες.

Δε μας έφτανε που η Εύα Καϊλή ανακηρύχθηκε γυναίκα της χρονιάς από το Spiegel τώρα η βρετανική The Telegraph ανακήρυξε τον Γ. Παπανδρέου ως έναν από τους ήρωες του 2011.

Μετά τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη και τον Ανδρούτσο οι νέοι στα σχολεία θα μαθαίνουν και για τον πολέμαρχο Γιωργάκη.

Γιατί οι Βρετανοί των ανακήρυξαν ήρωα; Μα γιατί, λέει, «έχασε τη δουλειά του λόγω της κρίσης χρέους, αλλά πριν από αυτό έδωσε ένα ‘χτύπημα’ υπέρ της Δημοκρατίας».
Η εφημερίδα τονίζει ότι στις πιέσεις για αυστηρότερα μέτρα απάντησε «ναι αλλά μόνο με δημοψήφισμα» και είναι ένας από τους λίγους ευρωπαίους ηγέτες που ρίσκαραν να αφήσουν το λαό να αποφασίσει για το μέλλον της χώρας στο ευρώ. «Μπορεί το δημοψήφισμα να μην έγινε ποτέ, αλλά η δήλωσή του παραμένει», λέει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Γι’ αυτό σας λέμε, μας κάνουν πλάκα μέχρι και οι ξενέρωτοι Βρετανοί.
Δηλαδή ο ΓΑΠ δεν έχασε τη δουλειά του γιατί τον σιχάθηκαν οι Έλληνες και μπούχτισαν με τα ψέματα, αλλά γιατί αντιστάθηκε στους κακούς που ήθελαν να μας επιβάλουν μέτρα.

Τώρα αν αυτό το δημοσίευμα δε μοιάζει στημένο, για να μην πούμε και πληρωμένο, τότε είναι πράγματι φάρσα. Σε λίγο θα μας πουν ότι πρέπει να μην τον διώξουμε από την πολιτική σκηνή γιατί είναι εγγυητής της σωτηρίας της χώρας.
Καλά κρατεί το σύστημα της οικογένειας Παπανδρέου. Δεν τους έφταναν τα παπαγαλάκια εξ Ελλάδος τώρα έχουμε και εισαγωγής.

Για την ιστορία πάντως,  οι άλλοι ήρωες του 2011 είναι ο διοικητής της τράπεζας της Αγγλίας, Σερ Μέρβιν Κινγκ, ο Μάικλ Γούλφορντ, επικεφαλής της ιαπωνικής εταιρίας ηλεκτρονικών ειδών Olympus και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τη σοβαρότητα της λίστας.

Στους κακούς της χρονιάς, μεταξύ άλλων, συγκαταλέγονται ο Τζέιμς Μέρντοκ, γιος του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοκ, το δίδυμο Άγκελα Μέρκελ – Νικολά Σαρκοζί, ο Τζον Κόρζιν, ιδρυτής της τράπεζας MF Global που κατέρρευσε χρωστώντας 1,6 δισ. δολάρια στους πελάτες της και η εταιρία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου Blackstone
.Πηγη Antinews. 
http://www.telegraph.co.uk/finance/8965383/2011-business-review-heroes-and-villains.html?image=3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου